Стали відомі нові подробиці затримання активістів-«рішал» в Устилузі
Волинь

Стали відомі нові подробиці затримання активістів-«рішал» в Устилузі

2 березня 2017, 17:15
0
1
Сподобалось?
1

Як відомо, днями правоохоронці затримали групу «громадських активістів», які вирішили підзаробити на подорожніх, котрі прямують до Польщі через пункт пропуску в містечку Устилуг. Як зазначають в СБУ, підозрювані були уповноважені пропускати автомобілі до сервісної зони митниці рішенням ради Устилузької територіальної громади. Раніше в Устилузі вирішили прибрати пост поліції який контролював пересування автомобілів до митниці. Мовляв ті беруть хабарі за проїзд у сервісну поза чергою. Тепер же все чесно мала робити місцева муніципальна дружина. Затриманий працівниками СБУ Віталій Д. також мав до неї певний стосунок, але, кажуть, ніби не був там оформлений як штатний працівник, а працював виключно на громадських засадах.

Проте, як стверджують в СБУ, чоловік не був альтруїстом. Він набрав собі помічників, які також погодилися працювати на громадських засадах, і взяв під контроль схему отримання хабарів за проїзд авто поза чергою. Така послуга, в залежності від транспортного засобу, обходилася у 300-500 гривень. За одну зміну (12 годин) «активісти» пропускати до 60 авто. Одного з учасників групи правоохоронці затримали під час одержання чергової 2100 гривень за пропуск поза чергою семи автомобілів. Раніше співробітники СБУ задокументували факт отримання ним хабара у розмірі 2700 гривень за пропуск 9 автомобілів.
Під час обшуків за місцем проживання квасників схеми та їх службових приміщень, а також приміщення Устилузької міської ради правоохоронці вилучили проштамповані талони та списки номерів автомобілів, яким надавалося право проходити митний контроль поза чергою.
Очевидно разом із цим буде покладено контрольній «громадській» діяльності на митниці. Тепер за порядком у сервісній зоні пункту пропуску в Устилузі та перед нею буде здійснювати спецпідрозділ поліції «Світязь».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися