Волинські водники їздили на Хрінниківське водосховище домовлятися за пропуск повеневих вод
Волинь

Волинські водники їздили на Хрінниківське водосховище домовлятися за пропуск повеневих вод

6 березня 2017, 22:28
0
0
Сподобалось?
0

На даний момент на Волині області спостерігається пік весняної повені. За зимові місяці випало 112 міліметрів опадів, що становить 103% від норми. Різке сніготанення спостерігалось в останню декаду лютого, коли розтанув майже весь сніговий покрив. Нині ж на річках і замкнутих водоймах проходить руйнування криги, підвищення притоку і вихід води водотоків на заплави. В порівнянні з початком року, на даний час рівні води в річках зросли від 40 сантиметрів до 1,5 метра. Останніми днями відмічається незначне зростання рівнів – до 5 сантиметрів на добу, а у верхів’ях річок розпочався навіть спад.

Про це інформують у Волинському обласному управлінні водного господарства.

Води річок Прип'ять, Стохід, Турія знаходяться на заплаві шаром води до 15 сантиметрів, на інших річках вода в межах берегів. При такій ситуації до відмітки виходу решти річок на заплави є запаси майже до 1 метра у річках Західний Буг, Стир і Турія.

Проведено перевірки готовності до пропуску повені на місцях у Камінь-Каширському, Любешівському, Маневицькому та Ратнівському районах. В цілому ці райони підготовлені до весняного водопілля.

Також представниками Волинського, Рівненького облводресурсів, служб ДСНС, рибінспекцій областей, провели зустріч у селі Хрінники Демидівського району Рівненської області з метою узгодження порядку пропуску повеневих вод річки Стир на Хрінницькому водосховищі. Зараз проходить спрацювання водосховища через два аварійно-ремонтні шлюзи місцевої ГЕС. Разом з тим, гідротехнічна споруда Хрінницького гідровузла потребує проведення ремонтних робіт як в надводній так і в підводній частинах.

Крім того, була запланована нарада з узгодження порядку пропуску весняної повені та паводкових вод по водотоках, що протікають на територіях прикордонних областей України та Республіки Білорусь. Однак, в зв’язку з неможливістю участі представників білоруської сторони, нарада не відбулась. Сторони здійснюють постійний обмін інформацією про водогосподарську обстановку в телефонному та електронному режимі, затоплень прикордонних територій немає.

Тало-дощовими водами було затоплено 10 будинків та 7 га городів у Луцькому районі (село Городище-1 Баївської сільської ради) через відсутність організації поверхневого стоку. Інших фактів затоплення не зафіксовано.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися