Насірокомедія, або Дослідження, де беруться гниляки-чиновники
Волинь

Насірокомедія, або Дослідження, де беруться гниляки-чиновники

10 березня 2017, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

Цими днями всі ми стали свідками серіалу про викриття й ув’язнення головного податківця України. Комедія натуральна. Чи може хтось подібне уявити в нормальній цивілізованій країні, скажімо, у Європі. Звичайно, ні.

Прізвище цього головного героя трохи не наше: Насіров. Коли телебачення показувало, яке він пройшов сито конкурсів, відборів під час призначення на таку високу державну посаду, і потім його представили, моя дружина відразу визначила: «По писку видно – злодій ще той». Я намагався захищати чиновника, мовляв, молодий, солідний.

Уже значно пізніше, коли стало з’являтися більше інформації про цього державного мужа, мої переконання явно похитнулися. Виявляється, кишені його набиті мільйонами доларів, має з десяток комерційних компаній, скупив сотні гектарів землі. А на додачу придбав дві квартири в Лондоні, одна коштує приблизно стільки грошей, скільки б заробив середньостатистичний українець приблизно за років 500. Серйозно! І де ж таке молоде за своїх 38 літ заробило? Правда, вам цікаво? Мені також. Кажуть, що Насіров має ще й англійське та угорське громадянства. Як ви знаєте, за Конституцією України дозволяється мати один паспорт. Це та людина, яка керує податковою системою держави, усіма митницями.

Зрештою, вивчення і дослідження цих фактів – справа правоохоронних органів. Давайте повернемося до судової комедії, того, як лежав «нещасний» податківець на ліжку в заґратованій клітці. Залуплені багатостраждальні очі. Через певний час закриті геть. Ну просто «умірающій лєбєдь»! Дивишся – і плакати хочеться. А може, плюватися? Десятки експертиз доводять – ніякої біди немає. Та зграя адвокатів (аж вісім) товчуть воду в ступі, по надцять разів доводять: їхнього підзахисного катують. Придумали якісь інфаркти, операції на серці.

І взагалі він жертва змови і звинувачень. Ну допоміг злодію-втікачу Онищенку свиснути в України якихось два мільярди гривень. Подумаєш, біда велика. І світить йому за це аж… три-п’ять років тюрми. Спробував би простий смертний поцупити у якомусь супермаркеті з кільо цукру чи кілька консервів – напевно, загримів би в тюрягу на більше літ.

Але хочу звернути вашу, шановні читачі, увагу на гнилість отих злодюг-чиновників. Тільки беруть серйозно їх за сраку, як вони зразу хиріють і впадають у страшні болячки. Пригадуєте мордатого директора податкової академії з Ірпеня Мельника? Як носилися з ним по судах на ношах, візках. Тільки випустили – дременув у США. А якими доходягами були депутат-радикал Мосійчук, харківський мер Кернес?

До речі, в понеділок Насіров закінчив ламати комедію, встав на ноги. Видно, що здоровий, як бик, нічого йому не бракує. Правда, сховався за спини своїх адвокатів.

Тепер поставимо інше питання: а скільки з хапуг, злодюг, яких арештували, попало у тюрму? Правильно – жодного! Отож бо воно і є, що гнила система. Своїх не здає. Мудро кажуть у народі: ворон ворону ока не виклює.

Я дуже хотів би помилитись, але побачите, що чорта з два посадять Насірова. Пошумлять, пошумлять і спустять на гальмах. Якщо хтось забув, то я нагадаю, що прийшов Насіров у головні податківці з партії Порошенка, нібито там не знали про задатки цього великого героя.

Не хочу огульно всіх лаяти, але чому досі не взяли за одне місце жодного з колишніх «регіоналів», чому ніхто не бачить теперішніх злодіїв? Чому процвітає насіровщина, корупція, брехня, підлість? Усе переплетено, усе котиться, як котилося, народ дурять, як дурили. Верхи не можуть чи не хочуть нічого міняти. А дарма.

Колись таки мають закінчитись оці насірокомедії.

Євген ХОТИМЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися