«Волинь» програла «Карпатам» і опустилася у зону вильоту
Волинь

«Волинь» програла «Карпатам» і опустилася у зону вильоту

11 березня 2017, 19:45
0
0
Сподобалось?
0

«Волинь» і «Карпати» від самого початку чемпіонату є сусідами у нижній частині турнірної таблиці. Правда львів'яни перебувають тут через дисциплінарні санкції. У першості «леви» стартували з «мінусовими» очками, а протягом сезону не виглядали безнадійними. Та кризу «Карпати» вже пережили й навіть змогли дещо підсилитися взимку, чого не скажеш про «Волинь». Тож в очному матчі явними фаворитами виглядали саме львів'яни. А загалом, при статусі західноукраїнського дербі, це була реально битва за шість очок.

«Карпати» – «Волинь» – 2:1

Голи: 1:0 – Гладкий (18), 2:0 – Худоб'як (54), 2:1 – Дудік (88).

«Карпати»: 66. Боровик, 7. Ксьонз (11. Чачуа, 76), 5. Нестеров, 34. Дитятьєв, 70. Лобай, 22. Матвієнко, 8. Філімонов, 16. Худоб'як (73. Завійський, 81), 27. Голодюк (9. Гуцуляк, 65), 21. Гладкий.

«Волинь»: 42. Неділько, 47. Романюк, 18. Логінов, 22. Шаповал, 26. Р. Никитюк, 9. Мемешев, 65. Тетеренко (24. Горопевшек, 81), 97. Дудік, 76. Ляшенко (20. Задерецький, 64), 38. Петров, 99. Діденко – к (48. Чепелюк, 57).

Перемога давала можливість «Карпатам» залишити останню сходинку у турнірній таблиці, що стало б величезною психологічною перемогою перед стартом другого етапу першості. Лучани ж, у разі успіху, солідно відірвалися б від львівської команди.

Господарі, не зважаючи на ранню весну, чудово підготували поле, щоб нічого не заважало футболу. Пристойної якості газон дозволив суперникам розпочати гру у достатньо високому темпі. Правда досить довгий час командам не вдавалося нічого створювати. Аж поки «Волинь» не «привезла» гол у власні ворота. Романюк загрався на своєму фланзі у відборі: спершу забрав м'яч у Матвієнка, а потім повернув йому ж назад. Гравець «Карпат» більше часу не гаяв і послав «круглого» у штрафний майданчик лучан. «Повітря» виграв Ксьонз і скинув на Гладкого, якому потрібно було лише влучити у порожні ворота з кількох метрів – 1:0.

Буквально за хвилину Матвієнко знову легко проскочив Романюка і гостро прострілив у карний, куди, немов на мопеді, мчав Худоб'як. Тільки в останню мить карпатівця випередив Логінов і перевів на кутовий. У другій половині тайму команди обмінялися ідентичними моментами - Діденко у «Волині» та Гладкий у «Карпат» небезпечно пробивали головою після стандартів.

На другий тайм лучани вийшли зарядженими. «Волинь» спробувала взяти гру під свій контроль, багато атакувала флангами і використовувала довгі передачі. Господарі поля відповіли високим пресингом. І лучани таки не витримали й «наварили» перед своїм штрафним майданчиком. В результаті у «Карпат» вийшла швидка контратака, апогеєм якої став вихід Худоб'яка на побаченням з Недільком. Капітан львівської команди з першої спроби переграти голкіпера не зміг, але вдало зіграв на добиванні – 2:0 і справу практично було зроблено.

Але «Волинь» не зупинилася, а навпаки лише додала тиску на ворота Боровика. У лучан нарешті з'явилися моменти. З гострого кута потужно пробивав Задерецький. Боровик був на місці. Класну двоходівку розіграли Шаповал і Чепелюк, останній потужним ударом намагався зловити голкіпера у протихід, однак і цього разу Боровик рятував «Карпати» і перевів на кутовий. А от після розіграшу від прапорця страж воріт львівської команди невдало зіграв на виході й знову потужно по порожніх воротах з-за меж штрафного майданчика знову пробив Чепелюк – цього разу неточно. За дві хвилини до завершення ігрового часу Дудік таки пробив Боровика, використавши скидку від Петрова. Але більше нічого створити поблизу воріт «Карпат» лучанам не вдалося. Львів'яни у другому таймі в атаці не виблискували. Але два шанси було у Гуцуляка, який не зміг переграти один в один Неділька.

https://www.youtube.com/watch?v=jta6mwq3-Ss


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися