Волинська обласна рада висловила підтримку торгівельній блокаді окупованого Донбасу
Волинь

Волинська обласна рада висловила підтримку торгівельній блокаді окупованого Донбасу

14 березня 2017, 18:40
0
0
Сподобалось?
0

Терміново скликали обранців громади після того, як у Кривому Торці розігнали редут і затримали учасників блокади окупованих територій Донецької і Луганської областей. У залі зібралися 47 депутатів усіх фракцій. Проігнорували сесію у повному складі члени фракції «Солідарність».

У залі яблуку ніде було впасти. Серед запрошених були воїни АТО, волонтери, представники громадських організацій. Прийшли підтримати колег депутати Луцької міської ради.

Голова Волиньради Ігор Палиця оголосив, що на порядку денному два питання: звернення до Президента, Прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та Генерального Прокурора України стосовно дій проти учасників блокади торгівлі з окупованою територією та щодо блокади банків з російським капіталом.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять добровольців, які полягли на сході країни. Зауважимо, що сесія відбувалась у день, коли країна вперше відзначала День добровольця. Депутати фракцій «Самопоміч», «УКРОП», «Свобода», «Батьківщина» наголошували, що нинішнє керівництво правоохоронних органів починає діяти методами часів Януковича, що є неприпустимим. Як і те, що Україна платить за вугілля з окупованих територій грішми, за які потім купують кулі для наших захисників.

– Якщо ми ведемо війну з ворогом, то маємо діяти так, як це робили упівці: розібрали залізницю в районі на Турійщині – і німці не могли перевозити товари, – зазначив заступник голови обласної ради Олександр Пирожик. – А то одні воюють, інші торгують. На передовій хлопці «АТО» розшифровують як «антизаконні торговельні операції».  

Депутат від «Батьківщини» Валерій Курстак, який волонтером дуже багато разів возив допомогу на Донбас, розповів, як у 2015 році йому довелося поїхати в окупований Донецьк для визволення полоненого. І там він без проблем зміг купити тортик «Рошен» триденної свіжості. Про те, що депутати Верховної Ради мають найближчим часом прийняти Закон «Про тимчасово окуповані території», висловилися депутати Михайло Імберовський, Костянтин Зінкевич, Олексій Панасюк, Олександр Зінчук, Сергій Духницький, Анатолій Вітів, Григорій Павлович. 

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко заявила, що у залі присутні представники всіх фракцій міської ради, які висловили готовність підтримати звернення колег з Волинської облради.

За обидва проекти рішень проголосували 46 депутатів обласної ради.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися