Луцький автозавод просить уряд заборонити містам закуповувати вживані тролейбуси
Волинь

Луцький автозавод просить уряд заборонити містам закуповувати вживані тролейбуси

15 березня 2017, 14:40
0
0
Сподобалось?
0

Працівники ДП «Автоскладальний завод №1» корпорації «Богдан» в Луцьку закликають Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана заборонити закупівлю українськими містами за кошти бюджету вживаних тролейбусів, у той час коли потужності вітчизняних підприємств не завантажені. 

У зверненні зазначається, що ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» суттєво поповнює бюджет Луцька та країни, забезпечує роботою майже тисячу працівників. Поряд з цим, багато українських міст, в тому числі рідне місто, постійно закуповують списані польські тролейбуси.

«Незважаючи на наявність сучасних цехів, ми у Луцьку спостерігаємо збільшення кількості вже списаних польських тролейбусів: лише в цьому році на вулицях міста мають з’явитися ще з десяток таких машин з Польщі. Всі добре розуміють, що незабаром ці тролейбуси почнуть ламатися і для їхнього обслуговування та ремонту знову будуть потрібні немалі кошти платників податків», - зазначається в листі трудового колективу до Прем’єр-міністра.

«Ми, як працівники великого підприємства, яке в змозі забезпечити потреби міста у тролейбусах вітчизняного виробництва, змушені діставатись на роботу небезпечним транспортом, який може зламатись у будь-який момент», - йдеться у зверненні.

Завод – один з найбільших платників податків в бюджет міста. Виходить, що за сплачені до бюджету Луцька кошти в Польщі закуповується техніка, яка відпрацювала свій ресурс, тоді як завод, в який корпорацією інвестовано понад $ 150 млн на закупівлю обладнання, фактично змушений простоювати. При цьому сама Польща купує у корпорації нові тролейбуси.

У Луцькій міській раді уже заявили з цього приводу, що купують вживані машини, оскільки на нові банально немає коштів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися