На Волині судитимуть контрабандистів старовини
Волинь

На Волині судитимуть контрабандистів старовини

15 березня 2017, 18:18
0
0
Сподобалось?
0

Прокуратурою Волинської області, за результатами проведеного слідчими УСБУ в області досудового розслідування, передала до суду два обвинувальні акти щодо контрабанди культурних цінностей. Одне з них щодо українки, яка тимчасово мешкає в одній з країн Прибалтики, а у липні минулого року, слідуючи власним автомобілем з України до Республіка Польща через пункт пропуску «Ягодин», намагалася перемістити з приховуванням від митного контролю дві старовинні ікони – «Божа матір Касперська» 1856 року та «Саваоф» у латунному гравірованому окладі, які мають культурну та історичну цінність.

Інше стосується мешканця Рівненщини, якого у жовтні минулого року затримали у пункті пропуску «Устилуг» під час спроби вивезти з України предмети старовини: рамки з 32 наконечниками до стріл VII - II ст. до н. е. та IX - XIII ст., рамки з 11 предметами, виготовленими з каменю, «Знаряддя праці та полювання часів трипільської культури» V-III ст.. до н.е., тристулкового складня «Богоматір з предстоящими» ХІХ ст., кількох сотень давньоруських прикрас (браслетів-обручів, фібул, перснів, ґудзиків, пряжок, кулонів, оберегів, булавок), підвіски «Хрест-виноградна лоза» XVIІ - XVIІІ ст., трьох бронзових клинків ножів ритуального призначення IX - XIII ст., чотирьох бронзових приборів для письма XII-XIII ст., трьох сокир-оберегів ХІ - ХІІ ст., які є колекцією і становлять культурну, історичну та етнографічну цінність.

Усі вилучені історико-культурні цінності передані на відповідальне зберігання до Волинського краєзнавчого музею.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України (замах на контрабанду), відповідальність за які передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Подальшу долю обох горе-контрабандистів вирішить суд.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися