Підсумки скандальної сесії Луцької міської ради: смерть Романюка не визнали, Ляшко образився на своїх депутатів, пахне судом
Волинь

Підсумки скандальної сесії Луцької міської ради: смерть Романюка не визнали, Ляшко образився на своїх депутатів, пахне судом

16 березня 2017, 12:05
0
0
Сподобалось?
0

Як ми повідомляли, вчора під час 19 позачергової сесії Луцької міської ради відбулося зміщення з посади секретаря ради Юлії Вусенко силами «УКРОПу», «Батьківщини» та радикалів. Саме прийняте рішення створило правову колізію. Аби ввести документ у дію, його мав би підписати міський голова (помер) або секретар (звільнили) міськради. Є і передбачені законодавством два випадки для можливості підписання документа депутатом, якого сесія уповноважила вести засідання (Григорій Пустовіт від «Батьківщини»), але обидва вони не підходили для ситуації у Луцькій міській раді. Тож нова ситуативна більшість вирішила іти не за буквою закону, а за логікою. Тому рішення підписав таки Григорій Пустовіт. Тож тут є над чим подумати юристам. Можливо далі боротьба за крісло проміжного секретаря Луцької міської ради перекочує у суди.

Але головне навіть не це. Юлія Вусенко, не тримаючись за свою посаду, бо їй світить депутатський мандат, за відсутності стабільної команди союзників, змусити депутатів проголосувати за прийняття до уваги факту смерті Луцького міського голови Миколи Романюка. Це дало б можливість запустити процедуру оголошення перевиборів. На цьому Юлія Василівна і стояла усі три попередні тижні. «УКРОП» і «Батьківщина», не мали можливості реально вплинути на ситуацію, адже їм бракувало голосів. Проте вони не втрачали час задарма. До нової ситуативної більшості переманили двох депутатів з «Солідарності» – Євгена Ткачука та Олександра Козлюка й заручилися підтримкою представників Радикальної партії Аркадія Соломатіна, Костянтина Петрочука, Сергія Були. Маючи потрібні голоси заколотники змусили Юлію Вусенко включити до порядку денного питання про її ж звільнення, нікому фактично не цікаве, але дуже популярне питання підтримки торгівельної блокади Донбасу і лише третім пунктом рішення про визнання смерті Миколи Романюка. Проте, коли зроблено було те, що потрібно, про всі інші питання забули. Факт смерті Миколи Романюка так і не визнали, тим самим продовживши стан фактичного безвладдя у міській раді.

Лідер радикалів Олег Ляшко вчора вже відреагував на вчинок своїх соратників у Луцькій міській раді, назвавши зрадниками та заявивши про виключення їх із партії.

«Знову моєму серцю завдано глибоку рану. Троє моїх однопартійців, депутатів Луцької міської ради Аркадій Соломатін, Костянтин Петрочук, Сергій Була продалися за подачки Ігоря Палиці – бізнес-партнера збанкрутілого олігарха Коломойського і зрадили нашу партію.

Усі троє запроданців вигнані мною з Радикальної партії. Сергій Була звільнений з ганьбою з посади керівника облорганізації РПЛ. Також я доручив розпочати юридичні процедури, щоб позбавити зрадників депутатських мандатів.

А Коломойському я раджу тратити гроші не на скуповування оптом тушок у різних партіях, а повернути українцям вкрадені у них 150 МІЛЬЯРДІВ гривень з Приватбанку», – емоційно написав він у «Фейсбук».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися