Екс-нардепа від Волині, який переховується від слідства у Лондоні, можуть екстрагувати в Україну
Волинь

Екс-нардепа від Волині, який переховується від слідства у Лондоні, можуть екстрагувати в Україну

19 березня 2017, 12:16
0
0
Сподобалось?
0

Генерельна прокуратура України досягла прогресу у питанні екстрадиції в Україну колишнього керівника держконцерну «Укрспецекспорт» Сергія Бондарчука. У 2014 році його нібито відправили до Великої Британії навчатися до британської академії міністерства оборони. У той же час проти нього на батьківщині порушили кримінальну справу за розкрадання держмайна на суму 7,5 мільйона доларів. У Британії Бондарчук просив політичного притулку. Однак в рамках екстрадиційного процесу його затримали у Лондоні 15 березня. Нині ж Бьндарчук знову на свободі, адже вийшов з-за грат, сплативши заставу. Проте він немає права залишати Лондон. 24 березня відбудеться суд, який встановить дату для екстрадицій них слухань.

Сергій Бондарчук колишній народний депутат від Волині, який у 2012 році здобув мандат на окрузі №20 з центром у Горохові.

Постать Сергія Бондарчука досить неоднозначна. Він – кадровий офіцер СБУ. Президент Віктор Ющенко присвоїв Сергію Бондарчуку у 2010 році звання Героя України. Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі також нагородив його орденом за внесок у зміцнення обороноздатності Грузії. Натомість в Росії Бондарчук визнаний персоною «нон грата» через звинувачення у нелегальних поставках зброї до Грузії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися