Помер митрополит Ніфонт
Волинь

Помер митрополит Ніфонт

22 березня 2017, 07:22
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, о 4-й годині ранку, на 68-му році життя перестало битися серце Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта, який багато років був незмінним керівником Волинської єпархії УПЦ.

Про це повідомив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ отець Валентин Марчук.

Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт (в миру – Василь Андрійович Солодуха) народився 5 жовтня 1948 року у селів Галина Воля Старовижівського району Волині. У два роки залишився круглим сиротою. Як звичайний сільський хлопець Василь закінчив місцеву школу, працював у колгоспі та відслужив строкову службу в армії. У 1974 році закінчив Московську духовну семінарію. Цього ж року – 20 березня – прийняв чернечий постриг у Тройце-Сергієвій Лаврі (місто Сергіїв Посад) та вступив до Московської духовної академії.

26 лютого 1977 року рукопокладений в ієромонаха і направлений на служіння у Волинську єпархію, де став спершу настоятелем Свято-Троїцького храму села Рудка-Козинська Рожищенського району. З 1989 року у вже у сані архімандрита Ніфонт обійняв посаду благочинного Рожищенської округи Волинсько-Рівненської єпархії.

Наприкінці березня 1990 року призначений єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським, а 25 серпня 1992 року, у зв’язку зі складною міжконфесійною ситуацією в Луцьку, переведений на Волинську кафедру. 28 липня 1993 року Ніфонт був возведений в сан архієпископа, а 11 квітня 2001 року став митрополитом.

За значні заслуги перед Українською Православною Церквою та за вагомий внесок у розвиток духовної освіти митрополиту Луцькому і Волинському Ніфонту присвоєно науковий ступінь «Почесний Доктор Богослов’я».

На жаль, хвороби тілесні не дозволяли митрополиту продовжувати керівництво єпархією, тож 18 жовтня 2016 року рішенням Синоду УПЦ його звільнили за станом здоров’я.

Інформацію про місце перебування тіла митрополита Ніфонта та поховальні заходи у Волинській єпархії УПЦ обіцяють повідомити згодом. Розпорядженням керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священикам єпархії благословляється служіння заупокійних богослужінь за душею новоспочилого митрополита Ніфонта.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися