Бюджетна комісія Луцькади рекомендувала переглянути результати тендера на макарони для садочків
Волинь

Бюджетна комісія Луцькади рекомендувала переглянути результати тендера на макарони для садочків

23 березня 2017, 18:03
0
0
Сподобалось?
0

На початку березня ми розповідали про скандал із тендером на закупівлю Луцьким міським управлінням освіти макаронних виробів для дошкільних дитячих закладів загальним обсягом у 17 тонн. Пропозиції на тендер подали троє учасників: відомий луцький виробник макаронних виробів ТОВ «Продовольча компанія «Заграва» та два посередники – підприємець Віктор Кравчук й ПП «Волинянин». Тендер відбувався у три етапи. Луцький виробник, зваживши на соціальну складову тендеру, одразу стартував з найдешевшої цінової пропозиції і знижував її на кожному етапі. Конкуренти не торгувалися. У підсумку торгів пропозиція луцького виробника склала 164 050 гривень за лот (9 гривень 65 копійок за кілограм) і виявилася на 7 відсотків або майже на 11 тисяч гривень дешевшою від найближчого конкурента – ПП «Волинянин» (174 930 гривень). Логічно, що система Prozorrо визнала переможцем торгів ТОВ «ПК «Заграва». 

Та тендерний комітет міськвідділу освіти дискваліфікував виробника за відсутність ряду документів, які не мають безпосереднього  стосунку ні до якості та безпечності макаронних виробів, ні до ціни на продукт.

Ситуацію розглянули на бюджетній комісії Луцької міської ради в присутності представників ТОВ «ПК «Заграва», начальника міського управління освіти Олега Гребенюка та голови тендерної комісії від луцької освіти Ольги Цьок. Головуючий на засіданні комісії Павло Данильчук, вислухавши аргументи сторін здивувався чиновники від освіти проігнорували місцевого виробника, який запропонував хорошу якість продукту за найкращу ціну. Мовляв, «Заграва» працює у Луцьку і тут же сплачує гроші у бюджет, натомість тендерна комісія, пославшись на дріб’язкові формальності, дискваліфікувала її на користь посередника ПП «Волинянин», котрий закуповуватиме макарони у сусідній Рівненській області. Тож члени бюджетної комісії рекомендували Олегу Гребенюку та пані Цьок переглянути результати тендеру й розірвати договори з ПП «Волинянин». До речі, як з’ясувалося у ході обговорення, це приватне підприємство є постійним постачальником міського управління освіти. На початку року міська освіта для садочків також закуповувала макарони на без тендерній основі. Тоді умовою для постачальника було надання продукції сорту «А». ТОВ «ПК «Заграва» намагалося дізнатися про умови того конкурсу, однак відповіді по суті затребуваної продукції не отримало. Перемогу ж і контракт на 50 тисяч гривень отримало ПП «Волинянин».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися