Прощатися з митрополитом Ніфонтом до Луцька приїхали з кількох сусідніх країн
Волинь

Прощатися з митрополитом Ніфонтом до Луцька приїхали з кількох сусідніх країн

24 березня 2017, 19:22
0
-1
Сподобалось?
-1

Сьогодні на подвір’ї Свято-Покровського храму Луцька було звершено чин похорону митрополита Ніфонта, який помер зранку 22 березня. Богослужіння очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Окрім нього, на похороні були присутні: митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантеліймон, єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон та керуючий Волинською єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з владиками, розділити заупокійну молитву за померлого митрополита Ніфонта прибули сотні священнослужителів, намісники та ігумені монастирів, представники різноманітних організацій та тисячі людей з України, Білорусі, Польщі і Росії. 

О 10 ранку, під сумні піснеспіви і молитви, труну з тілом митрополита винесли з приміщення кафедрального храму, у котрому дві останні доби молились за упокій його душі та прощались з архіпастирем.

Насамкінець до присутніх звернувся керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл, який подякував всім, хто прийшов віддати останню шану новоспочилому митрополиту Ніфонту. Після прощання з владикою у Луцьку труну з тілом волинського архіпастиря доставили у його рідне село Галина Воля у Старовижівському районі, де й поховали.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися