У Луцьку міжконфесійно молитимуться за мир
Волинь

У Луцьку міжконфесійно молитимуться за мир

24 березня 2017, 23:28
0
0
Сподобалось?
0

Волинська духовна консисторія УПЦ Київського Патріархату звернулася до всіх віруючих волинян з проханням прийти 2 квітня, в неділю, о 13 годині на Театральний майдан. Тут перед фотостендом героїв «Небесної сотні» та загиблих воїнів АТО відбудеться молебень за мир за участю митрополита Луцького і Волинського Михаїла та представників інших конфесій. У зверненні йдеться:

«Єднаймося у спільній молитві за перемогу і мир! Дорогі браття і сестри!

Кожен із нас має у серці біль і скорботу, адже три роки вже триває війна на Донбасі. Надія на швидке її завершення, на жаль, не виправдалась. У відповідь на дії сепаратистів і загарбників зріс патріотичний настрій нашого народу по всій Україні. Ми згуртувалися та вберегли країну від більшого кровопролиття.

Проте час притупив нам відчуття небезпеки. Ми вже ніби змирилися з таким станом справ. Але це заспокоєння – небезпечне! Це все одно, якби хворий не бажав одужати, а готовий лише терпіти недугу. Або ж якби недбайливий господар махнув рукою на один зруйнований причілок своєї хати, бо, мовляв, другий же – цілий, жити можна. Однак Україна – це наш єдиний, спільний дім, і страждання Донбасу – наші спільні страждання. Його не можна відрізати, його треба повернути, перев’язати, зцілити.

Віруючі люди твердо знають, що в усьому належить найбільшу надію покладати на Бога. У Біблії сказано: «Коли не Господь будує дім, даремно трудяться будівничі; коли не Господь береже місто, даремно пильнує сторожа» (Пс. 126:1). Звичайно ж, усі ці роки ми молилися за мир у нашій Вітчизні, тож віримо, що Всевишній зглянувся на ці благання й не допустив «великої війни». Але тепер потрібно подвоїти й потроїти наші прохання до Царя Небесного, Який стоїть над усіма можновладцями, законними й самозваними, над усіма військовими стратегами. На Всевишнього наше уповання!

Тож Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала всіх віруючих людей до спільної молитви по всій території України та країнах українського поселення за перемогу і встановлення справедливого миру. До цього закликав також Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. За почином УПЦ Київського Патріархату таке моління має відбутися в нашому обласному центрі.

Отже, 2 квітня, в неділю, о 13 годині на Театральному майдані перед фотостендом героїв «Небесної сотні» та загиблих воїнів АТО відбудеться молебень за участю митрополита Луцького і Волинського Михаїла, представників інших конфесій.

Також Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій та наш Патріарх закликали наступний день, 3 квітня, провести в особистому посту: «Хто може, нехай постує протягом дня, не споживаючи їжі, або хоча б до середини дня».

Просимо вас, дорогі брати й сестри, відгукнутися на ці заклики, посилити свої молитви за мир – і в храмах, і вдома, а за змогою – прибути до Луцька на зазначений час. Не сумніваймося: Бог чує благання Своїх дітей.

Слава Ісусу Христу!

Слава Україні!»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися