Для розслідування теракту у консульстві Польщі у Луцьку зі столиці їде слідча група СБУ
Волинь

Для розслідування теракту у консульстві Польщі у Луцьку зі столиці їде слідча група СБУ

29 березня 2017, 13:03
0
0
Сподобалось?
0

Як ми уже повідомляли, сьогодні вночі приміщення Генерального консульства Республіки Польща обстріляли з гранатомета. Інцидент стався о пів на першу 29 березня. Зловмисник цілив у приміщення, яке обладнане у готельну кімнату для потреб працівників польського консульства.

Про деякі подробиці розповіли на спеціальному брифінгу керівники обласних управлінь поліції та СБУ – Петро Шпига і Юрій Фелонюк.

Зокрема, керівник Служби безпеки України в області зазначив, що слідство основною версією даної події вважає провокаційні дії в інтересах Росії.

– Провокації проти РП, які, час від часу, відбуваються на території Західної України, вигідні лише одній стороні – Росії.  – зазначив Юрій Фелонюк.

За його словами, над розслідуванням теракту у Луцьку спільно працюють оперативники СБУ та Нацполії. З Києва у Луцьк сьогодні прибуде для підсилення спеціальна слідча група з центрального апарату Служби безпеки України.

Петро Шпига, натомість повідомив, що попередньо встановлено зброю, з якої обстріляли дипустанову. Це реактивний протитанковий гранатомет. На місці, з якого було здійснено постріл, знайшли кришку від його тубуса. Наразі, слідство аналізує наявні дані з різних камер відеоспостережння. Відеонагляд, яким обладнано консульство, не дає можливості бачити усю картину подій навколо, але у пригоді стали встановлені у цій зоні інші системи спостереження.

Також Петро Шпига прокоментував ситуацію з охороною дипустанови у Луцьку. Зокрема, за його словами, представники консульства відмовилися від нічної охорони, хоча вона їм пропонувалася на договірній основі з поліцією охорони. Тож у нічний час  за порядком навколо будівлі мав стежити спеціальний персонал консульства. Нині ж охорона консульства Республіки Польща у Луцьку посилена у зв’язку із зростанням рівня загроз.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися