Пожежний танк та квадрокоптер — з чим лісівники-пожежні йдуть у найближче літо
Волинь

Пожежний танк та квадрокоптер — з чим лісівники-пожежні йдуть у найближче літо

29 березня 2017, 18:38
0
0
Сподобалось?
0

На озері Тросне Маневицького відбувся огляд пожежних автомобілів та спецтехніки всіх лісогосподарських підприємств Волинського ОУЛМГ. Готовність пожежної техніки до роботи інспектували працівники Державної лісової охорони спільно з фахівцями управління ДСНС у Волинській області. Відбувся захід під керівництвом начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка.

Про це інформує прес-служба Волинського управління лісового та мисливського господарства.

На сьогодні у державних лісгоспах загалом нараховується 20 лісових пожежних станцій, 49 пожежно-спостережних вишок, з них 32 обладнані системою телевізійного нагляду за лісовими масивами, 68 пожежних автомобілів (22 з них орендовані  в місцевій пожежній охороні),  лісовий пожежний танк, 42 мотопомпи, 8 лісопожежних модулів, 25 пожежних цистерн, 115 колісних тракторів з плугами типу та інше протипожежне обладнання.

У 2016 році придбано 3 пожежні автомобілі: у ДП «Цуманське ЛГ», «Поліське ЛГ» та «Камінь-Каширськагроліс». Ще 2 пожежних автомобілі – у ДП «Прибузьке ЛГ» та «Ратнеагроліс» – закупили вже цього року.

Також минулого року придбано 4 лісопожежних модулі, 3 пожежні цистерни, один плуг, 6 тракторів, 9 мотопомп, 118 ранцевих вогнегасників. На ці закупівлі підприємствами було затрачено більше 5 мільйонів гривень  власних коштів.

Лісовий пожежний танк обладнали у ДП «Маневицьке ЛГ» для гасіння пожеж у важкодоступних місцях. Цей пожежний агрегат створений на базі трелювального трактора. На нього встановили пожежну цистерну на 3,6 куб м із самостійним закачуванням та подачею води. Попереду прилаштована конусоподібна відвальна лопата, позаду – плуг. Також у ДП «Маневицьке ЛГ» днями придбали професійний квадрокоптер, оснащений камерою з 1-дюймовим  мегапіксельним сенсором і механічним затвором, що знімає 4К/60fps відео і фото 14 fps, обладнаний системою сканування простору в 5 напрямах.

На випадок гасіння великих пожеж лісогосподарськими підприємствами ВОУЛМГ створено запас пально-мастильних матеріалів, зокрема це 45 т бензину, 38 т дизельного палива та 1,6 т масла.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися