Фіскали виявилися гурманами: після випадкового обшуку у луцьких айтішників зникли кава та олія для піци
Волинь

Фіскали виявилися гурманами: після випадкового обшуку у луцьких айтішників зникли кава та олія для піци

31 березня 2017, 18:27
0
1
Сподобалось?
1

У середу ми розповідали про серію обшуків у Луцьку, пов’язаних із незаконним розмитненням авто. Зокрема про візит фіскалів та податкової міліції з Херсонщини та Київщини в офісний центр на вулиці Словацького, 30. Хоча силовиків цікавила конкретна фірма, проте в постанові про обшук просто значилася адреса офісного центру, тож через таку недбалість під удар потрапили всі без виключення організації, розташовані на Словацького, 30. ІТ-компанія «Ідейл» була серед тих, кого вирішили обшукати за компанію. Хоча жодних законних підстав для цього не було.

Керівництво компанії «Ідейл» обурилося «нальоту» і розповіло про деякі пікантні подробиці візиту правоохоронців на своїй офіційній сторінці у «Фейсбук». Спершу в орендовані фірмою офіси завітали озброєні люди і наказали всім залишити робочі місця. Пообіцяли також, що усі пояснення надасть слідчий. Як зазначають в «Ідейлі», дуже поважні люди з органів з солідними годинниками на руках прибували на солідних авто.

Зрештою прибув і той, на кого всі чекали – слідчий УДФС Херсонської області. Він надав ухвалу суду про обшук 

(пізніше з’ясувалося, що за цим номером міститься ухвала в іншій справі, яка розслідується у Херсонській області і стосується розкрадання бюджетних грошей під час будівництва доріг).

Пред’явленою ухвалою слідчим управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області, слідчим управління фінансових розслідувань ГУ ДФС Рівненської, Львівської, Київської та Волинської областей надавався дозвіл на проведення обшуку будівель та споруд за адресою вул. Словацького, 30, які використовуються ТОВ «Фаворит 15» з метою вилучення первинних бухгалтерських документів, документів податкового та митного обліку, документів фінансово-господарської діяльності. У документі був зазначений здоровенний перелік фірм, але жодної згадки про «Ідейл» не було. Тому у працівників ІТ-компанії виникло резонне запитання до чого у цій історії їхня організація. Тоді слідчий безапеляційно заявив, мовляв є оперативна інформація, що «Ідейл» (слідчий назвав його «Идеалом») розробляв сайт для фірми «Фаворит 15» (такого ресурсу не існує у мережі).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=nciYJs-LGkM

https://www.youtube.com/watch?v=MTBiC2-6a5o

https://www.youtube.com/watch?v=Ngz1SOArzuM

На цих «залізних» підставах правоохоронці вирішили вилучати у компанії «Ідейл» комп’ютерну техніку. Запобігти незаконним діям вдалося лише після того, як на місце приїхали адвокати Богдан Ульчак та Віктор Веремчук. Вони таки змусили фіскалів трохи згадати про правове поле. Працівники «Ідейлу» потрапили у свої кабінети та надали доступ до своїх робочих місць оперативникам. Цілком зрозуміло, що ніяких документів та жодної інформації, яка цікавила слідчих, в кабінетах та комп’ютерах «Ідейлу» не було знайдено.

І на останок кілька слів про чесних борців з нечесними бізнесменами. Поведінка представників ДФС та податкової міліції, м’яко кажучи, не була взірцевою. В обід силовики влаштували собі обід прямо в одному з кабінетів, в якому знаходилися незаконно. Коли ж слідчі та їхня силова підтримка нарешті пішли, разом з ними зникли два кілограми кави у зернах та гострі олії для піци, які були у загальному користуванні для працівників «Ідейлу», а також незначна сума грошей одного з працівників фірми. З відповідною заявою керівництво ІТ-компанії звернулося до правоохоронців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися