На Волині затримали вантаж турецьких труб
Волинь

На Волині затримали вантаж турецьких труб

6 квітня 2017, 08:41
0
0
Сподобалось?
0

Вантаж сантехнічних труб та комплектуючих прямував через українсько-білоруський кордон  в режимі прохідного транзиту нібито на адресу білоруської фірми. У документах значилося 145 найменувань товару загальною вагою понад 19,7 тонн. З Туреччини вантаж переміщувалося через митний пост «Доманове» Волинської митниці ДФС. Підставою для цього були документи з іншої регіональної митниці, у яких вартість вантажу зазначалася на рівні 75,8 тисячі доларів.

Володіючи інформацією про можливе значне заниження митної вартості транспортованого вантажу, співробітники управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС, Міжрегіональної митниці ДФС та УСБУ в Волинській області вилучили у водія  експортну митну декларацію Республіки Туреччина та сертифікат походження.

Аналіз цих документів та співставлення їх з пред’явленими на митниці засвідчили вражаючу невідповідність між задекларованою та реальною вартістю вантажу. Вантаж свідомо «здешевили» у 27 разів! Окрім того, в документах суттєво різнилися адреси одержувачів товару, що вказує на умисне маніпулювання даними  в документах, що подавалися для митного оформлення.

Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених  частиною 1 статті 483  Митного кодексу України. Отож, товар вилучено.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися