Художник реанімував на полотні європейських монархів у Луцьку
Волинь

Художник реанімував на полотні європейських монархів у Луцьку

6 квітня 2017, 10:34
0
0
Сподобалось?
0

У мистецтві киянин Артур Орльонов знаний як художник-баталіст, що повертає з небуття і поміщає на полотно важливі історичні віхи з історії України. Наразі майстер батального живопису в рамках проекту «Україна славетна» завершив роботу над картиною «З’їзд європейських монархів у Луцьку», де відображено історичні події 1429-го року, коли до Луцька, за ініціативою Великого князя литовського Вітовта, з’їхалися монархи з усієї Європи. На цьому з’їзді, як відомо, вирішувалося питання османської загрози, королівської коронації, велися дискусії довкола релігійних, торговельних питань. Загалом форум постав значною подією в історії середньовіччя, хоча й через суперечки не залагодив усіх «мирних» питань існування тогочасної Європи.

Презентація картини Артура Орльонова відбулася в Острозькій академії, де автор, зокрема, зазначив, що ця робота – чи не найважча у його багатому вже історичному доробку, «бо тут довелося піднімати декілька пластів: і по костюмах, і з історичної реконструкції Луцька; і, зрештою, у відтворенні людських стремлінь до миру, а заодно й перепон на цьому вистражданому шляху. Відповідно проекція зображеного на сучасність така: українцям потрібно пам’ятати про свої здобутки, і це зміцнить нас на шляху до перемоги».

Ті, хто вже споглянув на полотно «З’їзд європейських монархів у Луцьку», відзначають його високу мистецьку привабливість. А з нею – історичне, ідеологічне та державотворче значення. Прикметно також, що автор виготовив й копію «новонародженого» полотна і , за традицією, залишив там, де вперше презентуються його картини. Наразі, зрозуміло, в Острозькій академії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися