НАБУ затримала екс-нардепа від Волині за махінації з ураном
Волинь

НАБУ затримала екс-нардепа від Волині за махінації з ураном

21 квітня 2017, 11:41
0
0
Сподобалось?
0

20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього народного депутата України, екс-голову комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколу Мартиненка, за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») КК України.

Колишнього нардепа затримано на 72 години у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держпідприємства у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі 17,28 мільйонів доларів США.

ДП «СхідГЗК» – найбільше в Європі урановидобувне підприємство, єдине в Україні, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво уранового оксидного концентрату.

Сьогодні спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд взяти екс-нардепа Миколу Мартиненка під варту на 60 діб, з альтернативою застави в 300 мільйонів гривень.

Микола Мартиненко уродженець Кіровоградщини, але у великий бізнес та велику політику шлях почав на Волині. У 1998 та у 2002 році Микола Мартиненко обирався до Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі №21 з центром у Ковелі. У 1991-1998 роках очолював цікаву структуру «Інтерпорт-Ковель», яка діяла у режимі спеціальної економічної зони.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися