На лікування хворих на муковісцидоз волинських дітей додадуть 2 мільйони гривень
Волинь

На лікування хворих на муковісцидоз волинських дітей додадуть 2 мільйони гривень

26 квітня 2017, 12:13
0
0
Сподобалось?
0

Муковісцидоз – це аутосомне, рецесивне, спадкове захворювання екзокринної залози. Воно вражає легені, потові залози та травну систему, викликаючи хронічні респіраторні та травні проблеми.

За даними пана голови Волинського осередку ВГО «Всеукраїнська    асоціація допомоги хворим на муковісцидоз» Володимира Онишка, на Волині цією недугою хворіє 21 дитина.

Хворі діти потребують дороговартісного лікування та специфічного харчування. Їхні батьки звернулися до обласної ради з клопотанням про виділення коштів з обласного бюджету.

Зі слів начальника управління охорони здоров'я ОДА Ігоря Ващенюка, в цьому році в обласному бюджеті вже передбачено 500 тисяч гривень для хворих на муковісцидоз. Комісія Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення,охорони здоров’я, материнства та дитинства проголосувала за виділення з обласного бюджету додатково ще 2 мільйонів гривень на боротьбу з муковісцидозом. Заодно депутати рекомендували районним та міським радам (міст обласного значення) передбачити в своїх бюджетах по 50% від потреби видатків для хворих на муковісцидоз.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися