Волинських резервістів направили на навчання до війська
Волинь

Волинських резервістів направили на навчання до війська

27 квітня 2017, 12:24
0
0
Сподобалось?
0

26 квітня з Волинського обласного військового комісаріату убула четверта у цьому році команда резервістів для проходження навчальних зборів оперативного резерву першої черги на базі одного із з’єднань оперативного командування «Захід», які наразі відновлюють свою боєздатність на військовому полігоні у Рівненській області. Тривалість зборів складатиме близько 30 діб.

Удосконалити навички відповідно до своїх військово-облікових спеціальностей відправились колишні бійці з різних районів Волинської області. Майже всі чоловіки, до слова, уже з бойовим досвідом. До прикладу, Назар Бабій з Горохівщини був мобілізований в 2014 році до 51-ї окремої механізованої бригади, брав участь в боях за Савур-Могилу. 
– До мобілізації служив на строковій військовій службі в окремому Президентському полку на посаді снайпера, під час першої хвилі часткової мобілізації був призваний до Збройних Сил України, – розповів Назар. – Зараз як резервіст отримав виклик на навчальні збори, на підвищення кваліфікації. На зборах очікую вдосконалити свої військові навички, та загалом хочу на власні очі побачити зміни в армії за три роки, адже задумуюсь над тим, щоб підписати контракт із Збройними Силами України.
Як зазначив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом підполковник Ігор Підлісний, під час зборів резервісти не тільки вчитимуться,а й передаватимуть свій бойовий досвід військовослужбовцям, які нещодавно закінчили навчальні центри і прийшли до війська. По прибуттю на збори резервісти забезпечуються харчуванням та проживанням у військовій частині, отримають військову форму, зброю, засоби захисту, проходитимуть підготовку і бойове злагодження у складі бригади. За всіма резервістами, які призиваються на навчальні збори, включно з часом проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві. Всім резервістам гарантоване державне страхування і безкоштовне медичне обслуговуванням у закладах охорони здоров'я Міністерства оборони України під час виконання обов'язків служби у військовому резерві.

Як зазначають у групі по роботі з особовим складом та громадськістю
Волинського обласного військового комісаріату, кожному резервісту, залежно від військового звання, виплачується:
- одноразова грошова винагорода в кінці року за виконання програми зборів;
- грошова виплата із розрахунку до двох мінімальних заробітних плат на місяць за рахунок коштів передбачених у Державному бюджеті України;
- якщо він тимчасово не працює та перебуває на обліку в Державному центрі зайнятості – мінімальна заробітна платня за весь період перебування у військовій частині;
- добові за кожен день перебування у військовій частині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися