В «Укроборонпромі» розповіли, як готували танки 14 бригади до змагань НАТО
Волинь

В «Укроборонпромі» розповіли, як готували танки 14 бригади до змагань НАТО

10 травня 2017, 15:51
0
2
Сподобалось?
2

Як відомо, у ці дні у Німеччині відбуваються танкові змагання країн НАТО «Сильна Європа-2017», в яких бере участь танковий взвод 14 окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського. Наші військові виступають на своїх шитатних машинах Т-64БВ. Перед відправкою у Німеччину «Укроборонпром» провів ґрунтовну модернізацію партії танків для українських танкістів.

Під час підготовки танків фахівці ДП «Харківський бронетанковий завод» на кожну бойову машину було встановили тепловізійні прилади спостереження українського виробництва для всіх членів екіпажу: командира, навідника та механіка-водія. Ці прилади були виготовлені на підприємстві «Трімен-Україна» та «UaRpa», які на постійній основі співпрацюють з «Укроборонпромом» у рамках програми імпортозаміщення та включення українських виробників у оборонно-промисловий комплекс України. Встановлені на Т-64БВ тепловізійні пристрої не вимагають змін у конструкції танку, використані штатні кріплення та підключені до електромережі танку без її змін. Завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових першкод та забезпечують роботу у складних умовах, не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних перешкод у інфрачервоному діапазоні. А прилади командира та навідника інтегровані до системи керування вогню, що забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника на відстані більше 1,5 кілометра. 

Також партія Т-64БВ була оснащена системами супутникової навігації від Держпідприємства «Орізон-Навігація», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Саме такі системи встановлюються на всі нові бойові машини, які випускають підприємства концерну: БТР-3, БТР-4, «Дозор-Б» та інших. Цей навігаційний комплекс працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними. Данні про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів всіх рівнів, від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією.   

На танки також були встановлені нові цифрові радіостанції «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв’язок на дистанції до 70 кілометрів. Ці радіостанції були виготовлені на київському підприємстві «Доля і Ко. Лтд». 

Держконцерн «Укроборонпром» готовий запропонувати масову оперативну модернізацію українських танків. Фахівці розробили 12 видів модернізації основних бойових танків, які охоплюють найбільш ефективні варіанти підвищення бойових властивостей цих машин.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися