Фото з
Волинь

У Луцьку смердить сумішшю фекалій та випарів сірчаної кислоти, а ще це шкодить здоров’ю

18 травня 2017, 10:38
0
0
Сподобалось?
0

Вчора ввечері у Луцьку в районі Вересневе, який межує з Гнідавським цукровим заводом, відбулися збори мешканців за участі громадських, депутатів міської ради та заступника міського голови Костянтина Петрочука. Говорили про проблему, яка вже близько двох місяців турбує усіх лучан, але найбільше відчутна саме для жителів Вересневого – нестерпний сморід, котрий лине з фільтраційних полів Гнідавського цукрового заводу. Сюди, як вже раніше було встановлено, скидають фекалії мешканці прилеглих сіл, а також, віднедавна, сюди потрапляють ще й відходи із заводу з виробництва біодизелю (фактично це спиртзавод).

«На зборах люди, завдячуючи експерту хіміку Світлані, дізналися, що ж так шкодить здоров'ю жителів а особливо дітям - виявляється спиртзавод використовує сірчану кислоту яку потім з відходами бродіння при температурі 92 градуси скидає у відстійники. Щодві години це 70 кубів! Випари сірчаної кислоти з фекаліями дають не лише неприємний запах, а й шкодять слизовій оболонці. А це кашель, хворе горло», - написав у «Фейсбук» один з ініціаторів зборів Дмитро Климук.

Ставки на фільтраційних полях уже почали скроплювати реагентами. Також на насосній станції, яка транспортує нечистоти, почали додавати знешкоджуючу речовину. Окрім того розпочато роботи з будівництва установки для збору газів, які виділяються.

На зборах мешканці Вересневого дали міській владі час до понеділка на усунення неприємних запахів, інакше погрожують акціями протесту поблизу адмінприміщень, блокуванням підприємства, яке засмерджує місто, та навіть перекриттям доріг.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися