У Луцьку приватний медкабінет звинувачують у фінансовій стимуляції лікарів
Волинь

У Луцьку приватний медкабінет звинувачують у фінансовій стимуляції лікарів

2 червня 2017, 03:57
0
0
Сподобалось?
0

Вчора головний лікар Волинської обласної дитячої клінічної лікарні Сергій Ляшенко зафіксував на камеру передачу конверту лікарям приватної фірми.

Про це пише 0332.ua.

За словами Сергія Ляшенка, в його установі працює приватний медичний кабінет ТзОВ «ГЕМО ЛУЦЬК», який надає платні медичні послуги і дає лікарям «відкати», аби вони направляли пацієнтів до цього медкабінету, хоча такі ж послуги можна отримати абсолютно безкоштовно.

«У нашій медичній установі працює приватний медичний кабінет, який надає послуги комп’ютерного томографа. Сьогодні наші діти безкоштовно обстежуються в онкодиспансері: ми їх возимо нашим транспортом і з нашими лікарями. Приватна структура здійснює ці самі послуги за гроші. Для того, щоб лікарі направляли до них за гроші пацієнтів, працює система «бонусів». В кінці місяця або перший день місяця приходить невідома пані і лікарям таємно роздає гроші – це продовжується 5 місяців. Раніше в нас не було можливості цього побачити, бо в нас не було системи відео нагляду. Зараз ми встановили системи відеонагляду і «ходіння» сторонніх осіб припинилося», - зазначив Сергій Ляшенко.

Зазвичай лікарі отримують 10% «бонусів» за направлення пацієнта у приватний діагностичний кабінет, а одна процедура коштує від 800 до 2500 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися