ЮніорБанк — безплатне навчання дітей фінансовій грамотності і шлях до успіху
Волинь

ЮніорБанк — безплатне навчання дітей фінансовій грамотності і шлях до успіху

2 червня 2017, 16:38
0
0
Сподобалось?
0

З 2009 року в ПриватБанку діє унікальна соціальна програма ЮніорБанк, яка покликана навчити дітей користуватися грошима. Це знання, які знадобляться абсолютно всім у дорослому житті. Ази фінансової грамотності маленькі слухачі легко засвоюють, адже все відбувається у легкій і цікавій формі. Про роботу і здобутки ЮніорБанку на Волині та Рівненщині розповіла керівник цього соціально значущого напрямку у Північно-Західному РУ ПриватБанку Наталія Лукасюк.

Взагалі, робота з дітьми – це є справжнє ноу-хау ПриватБанку. У програми ЮніорБанк не існує аналогів в Україні, та, можливо, й у світі. ПриватБанк успішно запровадив і реалізовує не менш унікальний продукт – Картку Юніора. Її можуть оформити діти, починаючи із шести років і до сімнадцяти включно. Це повноцінний платіжний засіб. Діти вчаться користуватися дорослими фінансовими інструментами, а батьки отримують можливість легко поповнювати картки та контролювати витрати «кишенькових грошей» своїх чад за допомогою смс-інформування та через систему онлайн-банкінгу Приват24. При цьому картка так само, як і будь-яка «доросла», підключена до програми «Бонус Плюс» ПриватБанку, а також передбачає опцію нарахування відсотків на залишок коштів, має міжнародну дію. Це надзвичайно актуально в сучасному світі, коли діти все частіше виїжджають за межі України на різноманітні конкурси та змагання.

– Першим етапом у роботі програми ЮніорБанк, який доступний абсолютно для всіх, є екскурсія відділенням ПриватБанку. Тут діти віком від восьми років можуть побачити роботу банківської установи зсередини, поспілкуватися з працівниками, подивитись, як працює обладнання, та познайомитися з основними банківськими продуктами. Щоб потрапити на таку екскурсію, батькам лише потрібно записатись у відділенні банку й дочекатися, коли буде сформовано групу, – повідала Наталія Лукасюк.

Хоча у банку є багато цікавого, найбільше вражень у дітлахів виникає від відвідування кол-центру, а особливо кімнати релаксації. Та й самі працівники у захваті від таких візитів, адже під час роботи з клієнтами виникає багато непростих ситуацій, а спілкування з дітьми дає їм неймовірний заряд позитиву.

Для власників Картки Юніора є можливість познайомитися з банком та його специфікою в ігровій формі (навіть якщо такої картки немає, її можна швидко оформити перед початком заходу).

– У головному офісі Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку в Луцьку є справжня квест-кімната «Загублені в банку»

https://www.youtube.com/watch?v=q-HQSEQmFyw

Потрапивши сюди, діти лишаються самі й протягом години мають розв’язати всі завдання, щоб знайти ключ від вхідних дверей. У надзвичайно емоційній атмосфері гравці демонструють свої знання, підключають увагу та логіку і вчаться працювати в команді. За перебігом квесту за допомогою відеокамер спостерігає тренер ПриватБанку. Учасники гри мають право тричі телефонувати до нього, аби отримати підказки, якщо виникають труднощі з вирішенням того чи іншого завдання. Купа позитивних емоцій гарантована, – каже Наталія Лукасюк.

Фундаментальніші знання про гроші, економію, заробіток і витрати діти можуть отримати під час навчання у БізнесШколі. Навчальний процес відбувається у кількох вікових групах: 8-10, 11-13 та 14-17 років включно. Для кожної з них розроблена своя програма, розрахована на вісім інтерактивних занять. Проводять їх тренери, які пройшли спеціальну сертифікацію, та топ-менеджери ПриватБанку. Починаються заняття із формування карти бажань. Далі тренери пояснюють, як наблизити мрії до реальності. Діти вчаться правильно визначати цілі та формувати свій бюджет, так би мовити, жити за можливостями, а також опановують найсучасніші банківські технології. В рамках БізнесШколи проводять цікаві тренінги з ораторського мистецтва і тайм-менеджменту (вміння правильно використовувати свій час). За бажанням слухачам пропонується захистити свій перший start-up. А цікавих ідей у дітей не бракує. Кожний випускник отримує диплом про закінчення БізнесШколи. І все це абсолютно безплатно, як, до речі, й участь у бізнес-квесті.

У попередньому навчальному сезоні БізнесШкола діяла лише в головному офісі Північно-Західного РУ ПриватБанку в Луцьку. Нині ж проект розширюється. БізнесШколи запрацюють при загальноосвітніх закладах, про що вже є попередні домовленості. Почати планують уже на літніх канікулах під час шкільних таборів. Записатись у БізнесШколу можна, зокрема, у відділенні ПриватБанку, на сайті ЮніорБанку або звернутись до керівника напрямку за контактним номером телефону - +38 (095) 127 81 21.

До речі, БізнесШкола може стати трампліном до успішної участі в ще одному соціальному проекті ПриватБанку – олімпіаді «Фінансовий геній». Вона проводиться щороку навесні серед учнів 9-10-х класів. Учасники захищають свої бізнес-проекти і змагаються за гроші на навчання у виші. Минулого року дівчина з Ковеля Аліна Балюк, яка свого часу була слухачкою БізнесШколи, для чого спеціально приїздила в Луцьк, посіла третє місце. Зрештою вона вступила у банківський інститут у Львові.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися