Є вже більш як мільйон підписів проти продажу сільськогосподарської землі
Волинь

Є вже більш як мільйон підписів проти продажу сільськогосподарської землі

6 червня 2017, 16:09
1
0
Сподобалось?
0

Політична сила Юлії Тимошенко має намір зібрати стільки підписів, скільки вимагалося б на всеукраїнському референдумі. Про це лідер «Батьківщини» оголосила на прес-конференції в селищі Майському на Дніпропетровщині.

«Ми вирішили, що піднімемо націю і зберемо стільки підписів проти продажу сільськогосподарської землі, скільки потрібно було б для однозначного рішення референдуму. Це більш як 10 мільйонів підписів, які треба зібрати з паспортними даними, адресами, аби показати президенту, парламенту та країні, що українська нація не хоче розпродати наш безцінний скарб», – сказала вона.

Лідер партії нагадала, що за вказівкою влади «кишеньковий» суддя заборонив Всеукраїнський референдум щодо продажу сільськогосподарської землі, хоча «Батьківщина» та Асоціація фермерів та приватних землевласників провели збори ініціативної групи.

«Відповіддю нашої партії на цю заборону стало оголошення народного опитування про заборону продажу землі, адже запланований владою продаж її з молотка позбавить націю ресурсу, який може дати дуже стрімке й успішне економічне зростання», – пояснила Тимошенко.

За словами політика, завдання партії – «об’єднати українську націю, проукраїнські сили, аби не дозволити владі зробити епохальний злочин проти народу».

Юлія Тимошенко зазначила, що «українська земля може нагодувати 320 мільйонів людей і дати державі приблизно 180 мільярдів євро на рік від продажу готової продукції». Це вдвічі більше, ніж обсяг ВВП України, що становить 90 мільярдів доларів США на рік. За словами Юлії Тимошенко, фермерський устрій аграрного сектору – це єдиний можливий варіант розвитку України. Для цього потрібно мати не 38 тисяч фермерських господарств, як сьогодні, а не менш як 2,6 мільйона, як у сусідній Польщі.

«У разі розвитку аграрного сектору нам не будуть потрібні ні позички МВФ, ні кредити ззовні. Цей колосальний дохід країни можуть забрати, якщо землю пустять з молотка!» – зауважила вона.

Лідер партії застерігає, що продаж сільськогосподарської землі може повторити ваучеризацію 90-х років, коли стратегічні підприємства відібрали в народу за безцінь.

(За матеріалами сайту «Батьківщина»)


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • пенсіонерка
    пенсіонерка

    Чекають моєї смерті, щоб задарма привласнити 4 га землі, заробленої горбом моєї мами. Земля вже давно роздерибанена великими землевласниками, серед яких є спонсори "Батьківщини", їм не вигідно її купувати.

    7 червня 2017, 20:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися