Лучанин хоче придбати старовинний замок на Тернопільщині
Волинь

Лучанин хоче придбати старовинний замок на Тернопільщині

7 червня 2017, 13:39
0
1
Сподобалось?
1

На Тернопільщині у селі Нагірянка Чортківського району виставлений на продаж Ягільницький замок, збудований у 1630 році.  Він був закладений польським аристократом Станіславом Лянцкоронським. Після нього маєтком володіли українські козаки та турки. В XIX столітті замок придбали австрійці та облаштували в ньому тютюнову фабрику. В цей період оборонні бастіони та рови були зруйновані та засипані.

На початку 2000 років маєток приватизував російський підприємець Олександр Потьомкін. Тепер він продає замок за $ 960 тисяч. Реалізацією займається тернопільське агентство «Яворина». Його представники повідомляють, що будівлею цікавилось уже чотири покупці. Серед них – два киянина, львів'янин та житель Луцька.

Про це повідомляє ТСН.

Мотиви для покупки є різні: для бізнесу, туризму чи щоб облаштувати садибу для себе. Але в пріоритеті покупець, який розвиватиме туристичний бізнес. Замок розташований біля траси, на маршруті Кам'янець-Подільський – Хотин – Червоноград. Площа Ягільницького замку 14 тисяч метрів квадратних, це ділянка розміром близько 4,4 га.

В обласному управлінні туризму повідомляють, що продаж замку нічого не змінить в гіршу сторону. На даний момент, ніяких екскурсій до нього не водять, а показують туристам з вулиці. Тому, при продажі можливе покращення стану пам'ятки та відновлення історичного місця.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися