Відкрили меморіальну дошку Степанові Сачуку
Волинь

Відкрили меморіальну дошку Степанові Сачуку

13 червня 2017, 18:29
0
0
Сподобалось?
0

Уже п’ять років немає серед нас видатного волинянина заслуженого  журналіста України Степана Сачука. 13 червня йому мало би виповнитися 80 літ. До цієї дати у вівторок, за ініціативи колективу газети «Волинь-нова», відбулося відкриття меморіальної дошки відомому журналісту. Її встановили на будинку на вулиці Словацького, 12, де мешкав Степан Дорофійович, – це 16-поверхівка у самісінькому центрі Луцька поруч із готелем «Україна». Добрі слова під час відкриття про Степана Савчука сказали нинішній головний редактор газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець, шеф-редактор газети «Вісник+К» Євген Хотимчук, колеги-журналісти, колишні народні депутати й чинні високопосадовці, інші відомі на Волині люди, в житті яких Степан Дорофійович залишив помітний слід.

Відомого земляка дало волинянам село Вишнів Любомльського району. Степан Сачук закінчив Львівський сільськогосподарський інститут, а журналістика, якій віддав 52 роки, була його Божим даром. Перші кроки на цьому поприщі робив у районних газетах, після чого його запросили працювати у «Радянську Волинь». Він був глибоким журналістом-аналітиком, чесним і справедливим у своїх публікаціях, любив рідну землю.

Степан Сачук очолив «Волинь» у складний момент, коли раптово помер попередній редактор Полікарп Шафета. Колектив згуртувався навколо Степана Дорофійовича, який був мудрим керівником, не намагався загравати з владою. Хоч це не завжди було зручно, проте завжди викликало повагу.

Степан Сачук двічі був лауреатом премії Національної спілки журналістів України «Золоте перо», нагороджений орденами «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів, удостоєний звання «Почесний громадянин Луцька».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися