Екс-поліцейського з Ківерець, який влаштував п’яні перегони, суд не позбавив водійських прав
Волинь

Екс-поліцейського з Ківерець, який влаштував п’яні перегони, суд не позбавив водійських прав

15 червня 2017, 15:49
1
0
Сподобалось?
0

Добігла до кінця з дещо несподіваним фіналом справа колишнього начальника служби реагування Ківерцівського відділу поліції Віталія Олексюка, який у ніч з 10 на 11 березня, будучи на підпитку на автомобілі з іноземною реєстрацією, влаштував понад годинні перегони колегами між Луцьком та Ківерцями і таранив поліцейські авто.

Нещодавно у його справі відбувся суд, який мав би стягнути з нього штраф за п’яне водіння та позбавити його водійських прав. Проте Ні одного ні іншого не відбулося.

Як повідомив активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук, колишній поліцейський і суд скористалися схемою, яка дозволила йому уникнути серйозного покарання.

«На громадянина складаються протоколи по ч2 ст. 130-й КУпАПу (Керування в стані алкогольного сп’яніння), по ст. 122-2 КУпАПу (Невиконання водіями вимог про зупинку) та через більш, як два місяці, зовсім в іншому місці та за інших обставин по ст. 173 КУпАПу (Дрібне хуліганство). Суддя Сівчук Андрій Євгенович, що розглядає матеріали двох різних справ, об’єднує їх в одне провадження та, згідно ч2 ст. 36 того ж Кодексу, приймає рішення притягнути порушника до відповідальності за правопорушення по статті, яке вважається більш серйозним і де передбачається більш суворе покарання, а саме до 50 годин виконання громадських робіт. Відповідно у водія не вилучається водійське посвідчення на три роки, як і не відбувається поповнення бюджету на 20400 гривень. І, звісно, правопорушник (читайте - п’яний вбивця за кермом) виконання виправних робіт «порішає» за гроші.

Ну й наостанок, Управління патрульної поліції Луцька не є стороною по справі, а це означає, що немає кому навіть подати апеляційну скаргу до суду вищої інстанції», – розповів Олександр Ніколайчук.

Активіст звернувся до народних депутатів з проханням під корегувати законодавство, аби у подальшому п’яні водії не уникали заслуженого покарання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • я
    я

    та хто сумнвався.щот так буде.бидло ківерцівське

    16 червня 2017, 17:15
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися