Фото Олега Міткевича
Волинь

У Луцькому зоопарку поселилися поїдачі змій та скорпіонів

5 липня 2017, 17:44
0
0
Сподобалось?
0

Трьох самичок суриката подарував луцькому звіринцю Варшавський зоопарк. Їх поки поселили із лемурами, але й майбутньому матимуть свій власний вольєр.

У дикій природі сурикати мешкають у пустелі Калахарі, що у Південній Африці. Середня тривалість життя цих тварин становить 12-14 років.
У сурикатів чудовий зір: темні захисні смужки довкола очей дозволяють їм дивитися прямо на сонце, а третє віко надійно захищає від пісків пустелі. Зазвичай сурикати харчуються цибулинами рослин, сараною, скорпіонами, термітами та іншими комахами, невеликими зміями та їхніми яйцями, птахами, пташиними яйцями, а також добувають земляних білок, мишей і піщанок. До отрути змій та скорпіонів сурикати мають імунітет. У полюванні на здобич сурікати проявляють велику спритність. Для цього вони хапають комаху передніми лапками, причому у скорпіонів відразу виривають жало. Якщо змія захищається, тоді сурикат швидкими рухами лап смикає жертву і дезорієнтує її, а потім хапає за шию. Завдяки спритності і сміливості хижак майже ніколи не буває покусаний, в цьому він схожий з ще одним умілим винищувачем змій – мангустом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися