На Шацьких озерах збудують каналізацію за рахунок європейських програм?
Волинь

На Шацьких озерах збудують каналізацію за рахунок європейських програм?

10 липня 2017, 17:20
0
0
Сподобалось?
0

Ледь не від початку проголошення незалежності України тривають розмови про будівництво каналізації у населених пунктах навколо озера Світязь – селища Шацьк, сіл Пульмо та Світязь. Однак далі планів справа досі так і не зрушила. При цьому, з кожним роком потік відпочиваючих на Світязь та інші заповідні озера лише зростає, а отже збільшується й антропогенний тиск на природу.

Схоже, нарешті проблему каналізування волинського курорту вдасться розв’язати завдяки співпраці Шацька з польським містом-побратимом Влодавою. Про це пише журналістка газети «День» Наталія Малімон.

У Влодави є дещо спільне з Шацьком. Вона також має своє велике озеро Біле. Свого часу тут також не було каналізації, але її облаштували рахунок Євросоюзу і приймають тепер утричі більше відпочивальників, аніж волиняни. Біле, яке всього за 15 кілометрів від українсько-польського кордону і за 30 кілометрів від Шацька, приймає до 70 тисяч відпочивальників у сезон, тоді як Світязь лише 20 тисяч.

Отож тепер за підтримки польських партнерів буде реалізовано потужний інфраструктурний проект з каналізування трьох населених пунктів, які розташовані біля Світязя. Має бути виконано робіт, як повідомив голова Шацької РДА Василь Голядинець, на чотири мільйони євро. Проект реалізовуватимуть протягом 2018-2020 років. Деякі фінансові питання Василь Голядинець та його заступник Віктор Плейтух обговорили під час зустрічі у Влодаві з війтом ґміни Влодава Тадеушем Савіцьким. Польське Біле озеро є для волинян зразком облаштування інфраструктури у прибережній зоні, зразком збереження природи й водночас використання потенціалу зеленого туризму.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися