У Луцьку чинять опір збору підписів за відкликання депутатів
Волинь

У Луцьку чинять опір збору підписів за відкликання депутатів

16 липня 2017, 18:11
1
0
Сподобалось?
0

У Луцьку триває збір підписів за відкликання депутатів міської ради - екс-членів «Солідарності» Євгенія Ткачука та Олександра Козлюка, та депутатів, яких обрали від «Радикальної партії Олега Ляшка», Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. Як ми уже повідомляли, у різних районах обласного центру функціонують спеціальні палатки, де кожен лучанин може поставити свій автограф у підписних листах. Аби набрати необхідну кількість підписів громадська ініціатива «Депутати, на вихід» має передбачені законом 20 днів. Проте ініціатори відкликання депутатів можуть впоратися значно швидше. Оскільки у місті один багатомандатний виборчий округ, згідно із законом, підписатися зможе будь-який лучанин, який володіє правом голосу. А щоб у Луцьку відкликати депутата, треба зібрати підписів не менше, ніж виборча квота, яка становила 1562 голоси. Після цього підписні листи передадуть у ТВК, а поліція протягом 20-ти днів вибірково перевірятиме 10% із підписів. Якщо усі процедури будуть виконані без порушень, ТВК офіційно поінформує про це політичні партію, від яких висувалися відкликувані депутати. Тож остаточне рішення про позбавлення депутатських мандатів прийматимуть з’їзди цих політсил.

Оскільки процедура достатньо проста і її достатньо легко реалізувати у місті, депутати, яких хочуть відкликати з міської ради, та їх прихильники почали чинити опір збору списків. Так, вчора до натему у районі 40-го кварталу з погрозами приходив колишній член ДУКу, якого нині часто бачать у компанії з представниками «Укропу» Гергій Остров. Найгостріший конфлікт виник у районі ДПЗ, який у міській раді представляє Євген Ткачук, який є у списку тих, кого хочуть позбавити мандата. Він привів до намету зі збору підписів чималу групу підтримки. Агресивні жінки намагалися зірвати роботу. На місце викликали патрульну поліцію. Також поліцію до одного з наметів викликав радикал Сергій Була.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Підписи треба збирати по округах де ці депутати болотувалися і були обрані,Не піаритися по всьому Луцьку ,не збирати підписи де заминеться...тоді ніхто не буде перешкоджати.

    16 липня 2017, 20:51
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися