На «Бандерштаті» вчитимуть читати шрифтом Брайля та розкажуть про проблеми незрячих
Волинь

На «Бандерштаті» вчитимуть читати шрифтом Брайля та розкажуть про проблеми незрячих

16 липня 2017, 19:58
0
0
Сподобалось?
0

Луцьк – унікальне місто України, яке вражаючими темпами перетворюється на доступне для людей з інвалідністю, завдяки ефективній співпраці громадських активістів, влади і бізнесу. Саме тут функціонує вже більше року Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» - волонтерський проект ГО «Генерація успішної дії / Волинь» та правозахисної ГО «Боротьба за права» (Fight For Right), спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

На цьогорічному «Бандерштаті» буде локація «Braille Studio». Тут відвідувачі зможуть пройти майстер-клас, навчитися читати і писати на дотик, підписати унікальну листівку шрифтом Брайля для себе або для знайомих незрячих людей, поспілкуватися з незрячими людьми, спробувати зіграти в цікаві ігри на дотик, пройти невеличкий квест в пов’язках та відкрити в собі нові можливості для сприйняття світу, навчитися правилам супроводу і допомоги незрячим людям.

Також відвідувачам пропонуватимуть долучитися до благодійної ініціативи проекту спільної з банком ПУМБ та журналом L’Oficcielle Україна, придбавши путівник «Україна для Вас». Зібрані кошти підуть на потужне обладнання, необхідне для друку шрифтом Брайля.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися