Пошук роботи у Луцьку: як зробити це ефективно?
Волинь

Пошук роботи у Луцьку: як зробити це ефективно?

17 липня 2017, 13:01
0
1
Сподобалось?
1

Спеціалісти з підбору персоналу запевняють, що гідну роботу з достойною оплатою може знайти практично кожен. Але усе залежить від рівня навиків та їх конкурентоздатності, та особистих якостей. Навіть попри те, що у Луцьку відкрито лише трохи більше 600 вакансій (третя частина з яких – пропозиції сезонної роботи за кордоном).

Особливості пошуку роботи у Луцьку

Оскільки Луцьк є порівняно невеликим містом (кількість населення складає 217 тис.), особливо актуальним є пошук роботи через знайомих, друзів та родичів – власних «інформаторів» та «посередників». Показник закритих таким способом вакансій є значно вищим, ніж у містах з більшою кількістю населення (наприклад, більше 500 тис.). Джерелами інформування зазвичай виступають:

  • спеціалізовані ресурси, за допомогою яких у Луцьку можна знайти постійну роботу або підробіток – наприклад, використовуючи тематичну розсилку;
  • соціальні мережі;
  • місцеве телебачення та радіо;
  • районні газети та оголошення.

Якщо анонсується поява робочих місць у мережевих компаніях (у супермаркеті всеукраїнської мережі, у філіалі певної організації тощо), представник компанії зазвичай публікує пропозиції на сайтах, присвячених працевлаштуванню.

Значна роль у процесі пошуку роботи для лучан належить і місцевому центру зайнятості. Так, жителі невеликих міст мають більше шансів на працевлаштування за його допомогою. Це пояснюється тим, що інформація про вакантні позиції роботодавцями подається обов’язково, на відміну від працедавців великих обласних центрів, де контроль за дотриманням цієї процедури не є таким жорстким.

Чого прагнуть кандидати: затребувані вакансії в Луцьку та бажані зарплати

Луцькі працедавці запрошують кандидатів на посади диспетчерів відділів логістики, операторів call-центрів, офіс-менеджерів, спеціалістів з продажу, продавців, консультантів, охоронців, водіїв, бухгалтерів. Пропонована заробітна плата – 2500-5000 грн. А IT-фахівці можуть заробляти 10 тис. гривень і більше.

У той же час кандидати претендують на такі посади: «адміністратор спортивного комплексу», «менеджер з туризму», «юрист», «юрисконсульт», «особистий водій», «головний бухгалтер», «стоматолог», «бармен», «офіс-менеджер», «репетитор англійської мови». Бажана оплата для претендентів становить 3500-6000 грн.

Універсальні вимоги до кандидатів:           

  • досвід роботи від 1 року;    
  • середня спеціальна або вища освіта;
  • знання англійської мови;
  • високий рівень володіння ПК;
  • відповідальність, активність, ініціативність, порядність.

Основа ефективного пошуку роботи – постійний саморозвиток. HR-експерти рекомендують регулярно аналізувати міський ринок праці та освоювати затребувані навики (вчитись працювати з налаштуванням інтернет-реклами, з фоторедактором, вивчати іноземні мови тощо). За таких умов можна знайти високооплачувану роботу зручного формату (віддалено або у офісі).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися