У Луцьку запрацював Центр розвитку підприємництва
Волинь

У Луцьку запрацював Центр розвитку підприємництва

24 липня 2017, 15:02
0
2
Сподобалось?
2

Волинський обласний центр зайнятості започатковує новий проект, покликаний стимулювати розвиток малого та середнього бізнесу. У найбільших містах краю запрацює мережа Центрів розвитку підприємництва. Перший з них відкрили наприкінці минулого тижня у Луцькому центрі зайнятості.

Центр буде надавати безкоштовні послуги не лише безробітним, які лишень планують отримати одноразову допомогу на започаткування власної справи, а й уже працюючим підприємцям, котрі допомоги. Відповідно, розроблено програми трьох рівнів.

Для тих, хто лише готується стати підприємцем, спершу проводитимуть профдіагностику – оцінюватимуть здатність до ведення бізнесу і покажуть як від ідеї перейти до бізнес-плану. Також, за необхідності, підкажуть економічні вільні ніші. Для прикладу, хтось планує займатися швейною справою, але загалом цей ринок насичений. Тому, можливо, потрібно у ньому вибрати якийсь вужчий сегмент.

Програма для підприємців-початківців передбачає консультативну підтримку щодо ліцензування, патентування та сертифікації, податкового законодавства, отримання кредитів та багатьох інших питань.

Працюватиме центр і з уже більш досвідченими підприємцями, які, безпосередньо, уже готові створювати робочі місця. Для них планується проведення ділових ігор, коучінгу, а також тренінгів з ефективного управління бізнесом, підбору та розвитку персоналу.

– Ми зацікавлені, аби малий і середній бізнес розвивався і створював робочі місця. На жаль, зараз закриваються чимало підприємців, бо на ринку нові виклики. Люди не розуміють як переорієнтуватися, куди рухатися далі. А тут усі зможуть знайти підтримку. Центр розвитку підприємництва має стати майданчиком для обміну інформацією, пошуку бізнес-партнерів чи інвесторів, – зазначив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Діяльність центру не буде географічно прив’язана саме до Луцька. Консультації та відповіді на актуальні запитання можна буде отримувати від фахівців та тренерів через Skype, електронну пошту чи соцмережі.

У найближчому майбутньому Центри розвитку підприємництва відкриють у підрозділах службі зайнятості у Ковелі, Володимирі-Волинському та Нововолинську – їхні представники уже побували у Луцьку, щоб перейняти досвід.

На відкритті луцького Центру підтримки підприємництва побували також представники влади та бізнесу. Зокрема, популярний депутат Луцької міської ради Микола Яручик розповів, що його шлях у бізнесі понад десять років тому почався з одноразової допомоги від служби зайнятості на відкриття власної справи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися