Волинь

Журналісти говорили про гібридну війну

28 липня 2017, 10:22
0
0
Сподобалось?
0

Як українським журналістам протидіяти російській інформаційній війні, ворожим впливам на уми і свідомість наших громадян – про це дискутували представники засобів масової інформації на науково-практичній конференції «Регіональна журналістика в умовах гібридної війни», що відбулась у Луцьку. На запрошення Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України прибули колеги зі Львівської та Рівненської областей, представники Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Міністерства оборони.

Як зазначив начальник управління Волинської облдержадміністрації Юрій Кресак, перш за все завдання влади – забезпечити доступ наших громадян до українських засобів масової інформації. На сьогодні, за його словами, 200 тисяч жителів північних районів Волині не мають доступу до українських телеканалів через систему каналового мовлення. Інакше кажучи, той, хто не має супутникової антени, дивиться те, що пропонують білоруси. А вони часто ретранслюють російські телеканали.

Загалом програма конференції була насичена, теми для обговорення дуже актуальні. Здавалося б, що можуть зробити журналісти в областях і ра­йонах, аби боротися з машиною пропаганди, яка працює у Росії і на яку ця держава виділяє сотні мільйонів доларів? Як зазначив голова Львівської обласної організації НСЖУ Ярослав Климович, сьогодні найменша регіональна газета спроможна дати нашим громадянам найцінніше – інформацію про те, як воюють наші земляки, як ми їм допомагаємо, якими є їхні потреби. Учасники конференції прийняли спільну резолюцію.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися