Така зупинка милує око
Волинь

Квітучі маки на автобусній зупинці

2 серпня 2017, 16:51
0
0
Сподобалось?
0

Кожен, хто потрапляє у село Маковичі Турійського району, неодмінно звертає увагу на автобусну зупинку. Яскраві намальовані квіти налаштовують на позитив, а усміхнене сонечко додає гарного настрою.

Символічна вишивка нагадує, що ми – в Україні. Саме після подій на Майдані в нашій країні стало модно розмальовувати мости, зупинки у національні кольори. «Хто ж створив таку красу?» – поцікавилась у голови Турійської районної ради Ольги Черен. Ольга Миколаївна, сміючись, зауважила, що ідея була її, але реалізовували все місцеві жителі під керівництвом сільського голови та сільських депутатів. Вона й допомогла мені зв’язатися з Лідою Заславською, яка розповіла детальніше, скільки праці вкладено у благоустрій:

– Є така приказка: «Хочеш змінити світ – почни із себе». Я тоді була депутатом сільської ради. Сіла на велосипед – і до зупинки. Саме мала їхати маршрутка, тож чимало людей зібралося. Запитала, чи хочуть навести тут порядок, бо ж дах давно тік, стіни облуплені. Всі підтримали цю ідею, але де ж грошей узяти? Я дістала з кишені купюру: «Це перший внесок». І кожен підхопив мій приклад.

Люди вирішили відповідально підходити до справи: оббили стару штукатурку, пошпаклювали стіни, перекрили дах, а тоді вже взялися за художнє оформлення. Сільські майстри безвідмовно допомагали виконувати ремонтні роботи, а учні місцевої школи разом з учителькою образотворчого мистецтва Тетяною Стицюк малювали. Долучилися до творчого процесу і педагоги-пенсіонери. Без лукавства можна сказати, що кожен житель села вніс свою часточку у красу зупинки. Більше місяця активно працювали на благо громади. Та, на жаль, не всі вміють це цінувати. Тому й кидають сміття, копають яскраві стіни брудним взуттям. Невже їм не соромно після цього дивитися в очі односельцям?

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися