Пейзажі «білинського Шевченка» – у Києві!
Волинь

Пейзажі «білинського Шевченка» – у Києві!

6 серпня 2017, 14:09
0
0
Сподобалось?
0

У Києві, в «білій залі» Українського фонду культури, відкрилася виставка картин самодіяльного художника із села Білин Ковельського району Миколи Конопатського. Він презентував у столиці 42 свої роботи – пейзажі Волинського краю. За непідкупну правдивість зображуваного митця вдома називають не інакше, як «білинський Шевченко».

У виставковій залі можна годинами милуватися бурхливими ріками та тихими  озерами, золотими лісами та зеленими луками, що народилися з-під пензля Миколи Конопатського. Ця природа сколихнула не лише душу майстра. На відкриття виставки, що має назву «Барви Волинського Полісся», прийшло багато поціновувачів мистецтва. І кожен сказав добре слово і про майстерність, і про багатогранність таланту автора.

До речі, Микола Антонович – уродженець Житомирщини. Але рідною вважає саме Волинь. Бо тут він провів усе своє свідоме життя, тут почав творити фарбами і пензлем. Сьогодні у творчому доробку майстра – понад сотня полотен. На кожному можна знайти десятки кольорів та відтінків. Тільки чорного на них немає. «Хочеться, щоб і в нашому житті, і житті нашої держави Україна було чорного якнайменше», – зауважив майстер.

Наталія КРАВЧУК, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися