У Луцьку затримали керівника громадського формування, яке незаконно стежило за волинянами
Волинь

У Луцьку затримали керівника громадського формування, яке незаконно стежило за волинянами

9 серпня 2017, 08:05
1
0
Сподобалось?
0

У вівторок Управління СБУ на Волині спільно з прокуратурою області провили серію обшуків та затримань членів громадського формування «Варта порядку» близького до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. На проспекті Перемоги у Луцьку зупинили авто керівника вартівців Олександра Тиводара, який, до речі, в обласній раді пролобійований «Укропом» ще й на посаду голови постійної поліцейської комісії Волині. Йому вручили постанову суду про затримання та обшуки. Відповідне рішення, для збереження таємності, приймав Ужгородський міськрайонний суд. Паралельно почалися обшуки у будинку Тиводара, а також в офісі «Варти порядку».

Як повідомили у прес-службі СБУ, окремий підрозділ громадського формування на чолі з їхнім керівником незаконно використовували спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації та здійснювали візуальне спостереження за людьми для отримання компрометуючих даних про їхнє особисте життя, а також комерційної інформації. Спецобладнання для цього ввозили в Україну контрабандою.
Раніше до Служби безпеки України зверталися мешканці Луцька із заявами про незаконне приховане стеження за ними представниками вказаного громадського формування.
Під час обшуків слідчі СБУ вилучили спецзасоби негласного отримання інформації, карти пам’яті із фотографіями, зброю різних калібрів, набої до неї, гранати Ф-1, протипіхотні міни.
Після затримання та допиту Олександр Тиводар поскаржився на погіршення здоров’я. Його доставили у медичний заклад СБУ на вулиці Шопена. Окрім того вчора відбулося затримання ще одного лучанина Романа Демидюка. Його також пов’язують з Олександром Тиводаром. Стаття, за якою порушене кримінальне провадження щодо членів «Варти порядку» передбачає ув’язнення на строк до 12 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • лучанин
    лучанин

    Все брехня-так звана зброя--це муляжі для навчання членів варти,ножі продаються у любому магазині рибальства без дозволів і ніхто там обшуків не робить .а ця недолуга камера яку можна купити в любому інтернет магазині використовувалась при затримані злочинців..Чи може в варті порядку мали зберігатися надувні жінки з секс-шопу?

    9 серпня 2017, 10:02
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися