У Новому Дворі постав храм
Волинь

У Новому Дворі постав храм

10 серпня 2017, 16:57
0
0
Сподобалось?
0

Закладання наріжного каменя під будівництво храму Архістратига Михаїла Української автокефальної церкви в селі Новий Двір Турійського району відбулося ще влітку далекого 1994 року. Тоді в селі існував колгосп, і саме його голова, Петро Михайлович Волошенюк, був ініціатором цього будівництва. На жаль, просувалося воно дуже повільно.

І лише 10 років тому, коли настоятелем храму влітку 2007-го у Новий Двір був призначений протоієрей Олександр Дулько, відбулись очевидні зміни. Молодому священику вдалось організувати громаду, вселити віру, знайти благодійників. І знову почалися роботи. У нелегкій, але благородній справі церковного будівництва парафіянам допомагало багато людей, докладаючи до побудови церкви і матеріальну, і духовну підтримку. Значні внески у побудову й оздоблення храму зробили депутат обласної ради Роман Микитюк, голова фермерського господарства «Дружба» Петро Камельчук, Іван Смітюх, що орендує землі новодвірських селян, колишній голова фермерського господарства Олег Баланович, Олена Чорнозуб, яка вишила для церкви більше 50 великих ікон.

Допоміг своєю особистою невеликою пожертвою і митрополит Макарій. На благодійні кошти шеф-редактора газети «Вісник+К» Євгена Хотимчука були закуплені вінці для здійснення обряду вінчання.
Релігійна громада та священик вдячні всім будівничим та благодійникам, що допомагали звести храм.

5 серпня, в день вшанування Почаївської ікони Божої Матері, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, освятив новозбудований храм.

Благодійників, спонсорів та найактивніших парафіян було нагороджено церковними благословенними грамотами.

Предстоятель УАПЦ, висловлюючи вдячність настоятелю Олександру та прихожанам за старання у будівництві церкви, з нагоди 10-ліття пресвітерської хіротонії нагородив настоятеля храму отця Олександра черговими церковними нагородами – хрестом з прикрасами, який був подарований парафіянами, а також митрою, яку від себе особисто подарував владика Макарій.

Олена ГІНГІНА, Волинська область

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися