СБУ спростовує фейки щодо справи Тиводара, які запускає його група підтримки
Волинь

СБУ спростовує фейки щодо справи Тиводара, які запускає його група підтримки

10 серпня 2017, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

У кримінальному провадженні несанкціонованого збору інформації на Волині, в якому фігурує керівник «Варти порядку» Олександр Тиводар, двом затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 201 та ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України. Слідчі СБУ звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваних.

Як зазначають в офіційній заяві СБУ, усі предмети, які були вилучені в ході обшуків, у тому числі спеціальні технічні засоби передані на експертне дослідження. Вже відомо, що згідно з висновком фахівців виявлені у фігурантів справи протипіхотні міни та гранати є навчальними, зброя – зареєстрованою, проте вилучені до зброї набої є  бойовими, невідомого походження. За цим фактом планується повідомити одному із затриманих фігурантів справи про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.  

Відзначимо, що колеги та покровителі Олександра Тиводара із «Укропу» почали інформаційну кампанію із тиску на слідство. Вчора приміщення обласного управління СБУ пікетували представники політичного крила «Укропу», тітушки, яких можна часто бачити під час специфічних акцій цієї політсили, одна з організацій ветеранів АТО та представники спілки воїнів-афганців («Варта порядку» від самого початку базувалася в одному з ними приміщенні).

Також почала поширюватися інформація, яка спотворює суть справи та очорняє правоохоронців.

Управління СБ України у Волинській області спростовує інформацію щодо будь-яких порушень прав осіб під час досудового розслідування щодо учасників одного з громадських формувань.

Співробітники СБ України спільно з прокуратурою, у рамках розпочатого  кримінального провадження, в приміщенні Управління проводили слідчі дії з окремими учасниками громадського формування. Коли у ході допитів дві особи поскаржились на погане самопочуття, їм була відразу надана медична допомога. Тільки після отримання дозволу  лікарів з ними згодом були продовжені процесуальні дії.

Не зважаючи на це, адвокат одного з допитуваних заявив, що його підзахисний нібито отримав тілесні ушкодження. Відразу після цього особа була доставлена у міську лікарню, де зафіксовано відсутність будь-яких тілесних ушкоджень

Також група підтримки Олександра Тиводара заявляла, ніби останньому інкримінують підготовку до захоплення адмінбудівель, у тому числі ОДА. В СБУ підкреслили, що не оприлюднювала інформацію щодо начебто вилучених під час обшуків планів адмінбудівель.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися