Героєм України став волинянин Василь Тарасюк
Волинь

Героєм України став волинянин Василь Тарасюк

26 серпня 2017, 19:15
0
-1
Сподобалось?
-1

24 серпня під час святкування 26-річниці Незалежності України у Києві Петро Порошенко нагородив орденом «Золота Зірка» лейтенанта 72-ї окремої механізованої бригади з Білої Церкви Василя Тарасюка. Указ про присвоєння звання Герой України 23-річному офіцеру Президент підписав напередодні.

Василь Тарасюк – волинянин. Він родом із селища Заболоття Ратнівського району. У лютому минулого року у Львові закінчив Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного і одразу вирушив у зону бойових дій. Отримав позивний «Тайфун». Брав участь у захоплені стратегічної позиції «Алмаз» в районі Авдіївської промзони. За час перебування на передовій отримав чотири контузії та три поранення. Особисто підбив танк Т-72 противника з СПГ, вступивши з ним у вогневу дуель. Перший постріл Тарасюка був невлучним, натомість танкісти засікли позицію, з якої вівся вогонь. Волинянин швидко перезарядився і з другої спроби таки поцілив у броньовану машину. Вона завмерла, але почала вести вогонь у відповідь. Зрештою СПГ Тарасюка та Т-72 одночасно завдали прицільного пострілу. Граната влучила під башту танка, а снаряд з панцирника влетів на позицію обладнану для СПГ. Отримавши поранення, Василь Тарасюк продовжував ще деякий час керувати боєм, адже потрібно було відігнати ще один Т-72, який обстрілював сусідню роту.

Попри свій молодий вік волинянин заслужив повагу серед підлеглих та інших офіцерів. Командування 72 ОМБР двічі давало подання на представлення Василя Тарасюка до звання Герой України.

У Заболотті у Василя Тарасюка живуть батьки, також у нього є двоє сестер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися