Зустріч Ігоря Гузя із журналістом Антоном Бугайчуком
Волинь

Луцьке громадське формування стежило за нардепами Семенченком, Соболєвим, Гузем та Лапіним

7 вересня 2017, 08:53
0
0
Сподобалось?
0

В Управлінні Служби безпеки України у Волинській області відбувся брифінг начальника Юрія Фелонюка про хід розслідування кримінального провадження щодо членів громадського формування «Варта порядку», які  здійснювали незаконне стеження за політиками, представниками держорганів, журналістами. Через неоднозначні інформаційні вкидання навколо цієї справи керівник волинського СБУ, з дозволу процесуального керуючого, вирішив оприлюднити частину фактів із доказової бази.

Так Юрій Фелонюк оприлюднив ряд записів перехоплених телефонних розмов керівника «Варти порядку» Олександра Тиводара, та його підлеглого Романа Демидюка – керівника підрозділу негласного спостереження, а також продемонстрував фотоматеріали вилучені у вартівців. Ці дані підтверджують, що члени громадського формування незаконно стежили за народними депутатами, і не лише волинськими, політиками, журналістами.

На частині оприлюднених телефонних розмов Тиводар наказує Демидюку провести стеження за нардепами від «Сампопомочі» Єгором Соболєвим та Семеном Семенченком, які пили каву у кафе напроти ЦУМу. У цей же період Тиводар наказував послідкувати за зустріччю Єгора Соболєва та усунутого секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко поблизу драмтеатру. Також вартівці вели стеження за луцьким офісом партії «Солідарність». Вони вели зйомку відвідувачів. У час якраз відбувалася кампанія зі збору підписів за відкликання п’ятьох депутатів міської ради Євгена Ткачука, Олесксандра Козлюка, Костянтина Петрочука, Аркадія Соломатіна та Сергія Були. Також велося спостереження за нардепами Ігорем Лапіним. Під час зустрічі з журналістом Антоном Бугайчуком потрапив в об’єктив вартівців  й Ігор Гузь, хоча останнім часом його можна назвати швидше партнером ніж ворогом команди Ігоря Палиці на Волині. У записах розмов підтверджується факт стеження «Вартою порядку» за керівниками обласного осередку партії «Національний корпус», на одного з яких, як відомо, було скоєно напад.

Також у телефонному режимі Тиводар і Демидюк обговорювали придбання техніки для негласного спостереження, ведення інших справ, у тому числі застосування силового блоку, який курує у «Варті порядку» Валерій Зиза, чи передачу незаконно отриманих фото та відеоматеріалів у «союзні» ЗМІ – сайт під «Під прицілом» та телеканал «Аверс».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися