На Волині виявили могильник заборонених радянських хімікатів
Волинь

На Волині виявили могильник заборонених радянських хімікатів

12 вересня 2017, 09:02
0
0
Сподобалось?
0

Жителі села Гута Ратнівського району для власних потреб копали пісок на піщаному узвишші неподалік від села в урочищі «Купало» виявили ємкості, заповнені невідомими речовинами з неприємним запахом.

Одразу про це повідомили місцеву владу, працівників районного сектору УДСНС, Держпродспоживслужбу. При обстеженні місцевості стало зрозуміло, що, швидше за все, це пестициди часів Радянського Союзу.

Про це пише «Ратнівщина».

Місцеві жителі розповідають, що у тій частині села, десь близько кілометра від знахідки, був колгоспний хімсклад. На зламі 1990-2000 років його демонтували. Припускають, що лишки хімії закопали на горі, щоб не підтоплювали грунтові води. Скільки років пролежали ці мішки у землі, невідомо, як і не вдалося з’ясувати при огляді, які саме це речовини, адже ні етикеток, ні якихось розпізнавальних знаків на ємкостях не збереглося. Не виявилося в Гуті і людей, за пам’яті яких закопували в землю пестициди. А, можливо, мовчать.

Голова Заболоттівської об’єднаної територіальної громади Валерій Свіржевський звернувся з відношенням в облпродспоживслужбу, яка призначить проведення аналізу виявлених речовин. Після експертизи стане зрозуміло, які саме речовини знаходяться в землі, тоді й проведуть роботи з утилізації, аби не завдати шкоди людям та навколишньому середовищу. А поки що схрон закопали назад у землю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися