Молода мама Іванна РОМАНЮК з дітками
Волинь

Одружився у… 16 літ і ходив з обручкою до школи

16 вересня 2017, 15:14
0
0
Сподобалось?
0

Вже не є дивиною, коли дівчина виходить заміж школяркою. Про такі випадки і телебачення розповідає, і газети друкують подібні історії. А от у селі Машів Любомльського району п’ять років тому теж гуляли незвичне весілля. Одружувалися 17-річна дівчина і 16-річний хлопець, який ще й школу не встиг закінчити.

Однокласникам носив могорич

Іванна Романюк, яку називають Яною, з усмішкою зустрічає нас. Вибачається, що не може приділити багато часу, бо якраз копають картоплю, а чоловік поїхав на заробітки. До молоденької господині туляться діти – чотирирічна Софійка і дворічний Ярослав. Свою історію одруження розповідає сміючись:

– Коля із сусіднього села Радехів прийшов сюди навчатися у десятий клас, я була в одинадцятому. Ми зустрічалися рік.

Коли молодята надумали женитися, і село Машів, і Радехів гули від незвичайної новини. Адже наречений ще школяр! Мабуть, для обох сімей одруження дітей стало несподіванкою. Янина мама працює стоматологом, тато – у школі. Як зізнається молода жінка, батьки не сварилися. І чоловікова мама, на диво, коси на собі від горя не рвала, хоч мала тоді трохи за тридцять. Навіть саме вона наполягла, щоб наречені не просто розписалися, а відгуляли весілля.

– Зробили вечоринку на чоловік п’ятдесят, – каже Яна. – Були найближчі родичі, однокласників не запрошували. Потім чоловік їм носив могорич.

Обоє вчаться у вузах

Відгуляли у лютому весілля, повінчалися – і з початком нового семестру хлопець знову пішов до школи. Але тепер уже з обручкою, бо ж жонатий чоловік! До однокласниць молода дружина не ревнувала: кожна вже мала кавалера. А вчителі поставилися з розумінням до пікантної ситуації і не дорікали Миколі за таку ранню женячку, бо вчився старанно.

Молодята поселилися в Яниних батьків у Машеві. Після навчання Микола допомагав тестям, бо ж господарюють разом, а вечорами готувався до уроків. А вже скоро молодій парі додалося клопоту і безсонних ночей – народилася донечка Софійка. Проте ні хазяйство, ні сімейні справи, ні дитячий плач не завадили Миколі успішно закінчити школу. І коли на випускному вечорі чоловікові вручали атестат, поряд з ним хвилини радості розділила його дружина Яна. Щоправда, на танцях Микола не залишався зі своїми однокласниками-випускниками, а повернувся додому.

Ростити двох діток молодому подружжю допомагають батьки Яни, а також Миколина мама. Часто приходять у гості й подруги, бавлять малечу. Адже Яна та Микола навчаються заочно у вишах. Вона закінчує шостий курс  фармацевтичного факультету у Львівському медичному, він – в національному технічному університеті у Луцьку. Якщо раніше у селі дивувалися цьому ранньому шлюбу, то тепер шанобливо відгукуються про молоду працьовиту сім’ю.

Олена ПАВЛЮК, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися