За підозрою в отриманні хабара затримали чоловіка нардепа Ірини Констанкевич
Волинь

За підозрою в отриманні хабара затримали чоловіка нардепа Ірини Констанкевич

28 вересня 2017, 08:21
0
0
Сподобалось?
0

Як ідеться в офіційному повідомленні поліції, оперативники Управління захисту економіки у Волинській області та слідчі прокуратури Волинської області задокументували схему вимагання та одержання неправомірної вигоди, яку організував чоловік народного депутата. Даний громадянин являється головою кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. До злочинної діяльності у якості посередника долучив адвоката-члена цієї ж комісії. Як зазначається, гроші – дві тисячі доларів США та понад п’ять тисяч гривень – посадовці вимагали від громадянина за успішну здачу кваліфікаційних іспитів, які необхідні для отримання посвідчення адвоката.

Наразі обов’язки голови адвокатської кваліфікаційної комісії на Волині виконує лучанин Микола Сорокопуд – чоловік народного депутата України від Волині Ірини Констанкевич, яка потрапила до парламенту за підтримки партії «Укроп» та особисто Ігоря Палиці.

Факт затримання чоловіка підтвердила і сама нардеп. З цього приводу вона оприлюднила звернення у «Фейсбуку». Вона назвала затримання чоловіка «зрежисованою» ситуацією, і пов’язала це зі своєю опозиційністю до влади.

«Але ніхто не скасовував презумпцію невинуватості. Остаточне слово буде за судом, лише він може встановити, чи є склад злочину і чи приналежний до нього мій чоловік. А ті хто, готував це все рано чи пізно зрозуміють, що є ще Божий суд і Бог їм суддя», – написала Ірина Констанкевич.

Разом із Сорокопудом затримали його колегу Миколу Омелянюка із Володимира-Волинського. У квітні цього року його уже брали «на гарячому» під час отримання грошей від свого клієнта, за які він мав «вирішити» питання з прокурором та суддею. З-під варти на час слідства адвоката відпустили під заставу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися