Затримали диверсантів, які обстрілювали польське консульство у Луцьку
Волинь

Затримали диверсантів, які обстрілювали польське консульство у Луцьку

2 жовтня 2017, 15:21
0
0
Сподобалось?
0

Міністр МВС Арсен Аваков повідомив про затримання диверсійної групи, яка причетна, у тому числі, й до обстрілу з гранатомета Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку на початку липня цього року. Злочинна група складалася з кількох людей, жителів Черкаської області. Як зазначив Аваков, диверсантів затримали на Закарпатті на Верецькому перевалі, де вони повинні були підірвати угорський пам’ятник на фоні загострення відносин між Угорщиною та Україною. У зловмисників вилучили гранати РГД-5, вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5.

Затриманих обґрунтовано підозрюють у причетності до 9 диверсій на території Україні. Частина з них пов’язана з провокаціями на іудейських культових спорудах, також від їхніх рук постраждали хасиди в Умані цього року. У червні цього року зловмисники кинули гранату в Посольство США. На День Незалежності у столиці диверсанти на вулиці Грушевського кинули гранату у другу та рідних Героя України Валерія Чібінеева і цього ж дня підірвали пам’ятник учасникам бойових дій на вулиці Кубрбаса.

Крім того, затримані є членами ОПГ «Торпеди» і давно знаходяться в зоні уваги правоохоронців у зв’язку з рядом інших злочинів. Також вони входять до групи впливу в минулому народних депутатів від Партії Регіонів від Черкаської області Володимира Олійника та Сергія Тулуба.

Наслідком задокументована ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, нині перебувають в Російській Федерації, а також з рядом керівників партії Опозиційний блок, що знаходяться в Україні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися