У Луцьку шахрай в одязі монаха «працював» прямо перед брамою собору
Волинь

У Луцьку шахрай в одязі монаха «працював» прямо перед брамою собору

8 жовтня 2017, 20:44
0
0
Сподобалось?
0

Днями перед брамою луцького кафедрального собору Святої Трійці чоловік, одягнений як монах, збирав пожертви й записки за здоров’я та упокій, запевняючи, що робить це для храму, біля якого стоїть. Дехто з прихожан, які виходили після богослужіння з церкви, відгукувалися на його прохання. Про це інформує Волинська єпархія УЦ КП.

Як зазначається, злодії використовують різні методи. Раніше невідомі, прикриваючись фальшивими документами, збирали пожертви буцімто на храми й монастирі по квартирах та організаціях, показували якісь документи з печаткою, нібито завірені особисто архієреєм, записували імена жертводавців, щоб начебто молитися за їхнє здоров’я, тощо.

Однак митрополит Луцький і Волинський Михаїл не дає благословіння на таку форму збору пожертв. Благодійні кошти в єпархії залучаються тільки на території храмів і монастирів або ж переказами на банківські рахунки згідно з реквізитами реальних парафій Київського Патріархату та відповідно до прохань справжніх настоятелів. Збирання грошей для потреб інших єпархій на території нашої також не практикується.

Управління єпархії вкотре застерігає: особи, які залучають благодійні кошти за межами храму від імені церкви, можуть бути аферистами. Навіть ті, що зовні виглядають, як священики або ченці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися