Загадкова смерть колишнього рибінспектора Підопригори
Волинь

Загадкова смерть колишнього рибінспектора Підопригори

21 жовтня 2017, 10:33
2
2
Сподобалось?
2

Майже цілий рік сестра та діти Анатолія Підопригори жили у суцільному жахітті. Чоловік, якого у Маневичах знали і поважали як надзвичайно принципову і чесну людину, 30 жовтня минулого року пішов у ліс на полювання  і… зник. Його шукали рідні, друзі, поліція – марно. Тіло виявили грибники лише у вересні цього року. Анатолія Миколайовича поховали, але питання про його загадкову смерть у всіх, хто його знав, залишилися.

Мав багато недругів, тому могли і вбити…

Дві дочки та син Анатолія Миколайовича досі не можуть оговтатися від втрати тата. Адже він один був їхньою надійною підтримкою й опорою, бо мама померла ще 11 років тому. 12 вересня у широкому колі рідних і друзів відсвяткували 60-річчя тата і тітки Лариси (вони близнюки). Син Ігор живий-здоровий повернувся з АТО, де служив за мобілізацією у 92-й бригаді. Тільки б жити, дітям і внукам радіти… Та 30 жовтня чоловік пішов на полювання і зник.

– Я зайшов числа 31-го до нього в хату – батька немає. Зрозумів, що на охоті, бо і ружжа не було, – відтворює у пам’яті події тих днів син Ігор. – Мобільний був поза зоною доступу. Але не переживав, бо у лісі є такі низини, де зв’язок «не тягне». А от коли і 1 листопада він не об’явився – стали бити на сполох.  

– Ми, близнята, дуже відчуваємо один одного навіть на далекій відстані, – не може досі оговтатися під пережитого сестра покійного Лариса, яка проживає у Києві. – Пам’ятаю, як уночі із 30-го на 31-е прокинулася ні з того ні з сього в дві години і до ранку не могла заснути. Щось так мучило… А потім подзвонили, що Толя пропав. Я зразу подумала, що його вбили. Коли ще рибінспектором працював, директором рибгоспу, мав багато конфліктів, йому часто погрожували. Нас батько вчив ніколи не йти проти совісті. І Толя був такий надто чесний. Давно вже не працював на посадах, а люди пам’ятали, як він не давав їм порушувати закон… Навіть незадовго до його зникнення у нього собаку отруїли…     

«Принциповий, непідкупний, усе життя ходив у кирзових чоботях», – так охарактеризував рибінспектора Підопригору його колишній начальник Борис Максимюк. Судячи з того, що почула про чоловіка, він багатьом свого часу, як то кажуть, залив сала під шкіру. Тільки один випадок, про який розповіли рідні: Анатолій Миколайович із дитинства дружив з одним чоловіком, разом ходили у школу, служили в армії, і раптом вони перестали спілкуватися. Виявилося, що рибінспектор Підопригора оштрафував свого друга, коли впіймав з незаконним уловом…

Тому підозрювати найгірше у рідних підстави були.

Ходили за поміччю до ворожок

– Як тільки дізналася, що Толя пропав, – усе кинула і подалась у Маневичі, – з болем каже сестра. – Прийшли за допомогою у поліцію, думали, що коли у людини є при собі мобільний, то знайти її не так важко. Так поки вони зробили запит на «Київстар»… Поки звідти прийшла відповідь… Минуло більше місяця! Як так? Кажуть, закон такий. Та що це за закон, що не може допомогти знайти людину? А якщо йому просто допомога була потрібна? Якщо він ще живий був?

Анатолія Підопригору шукали його друзі, які добре знали місця, де він зазвичай полював, допомагали і сторонні люди. Син Ігор каже, що групи налічували до 25 осіб. Приблизно через місяць вдалося знайти мотоцикл, а людини біля нього не було… У поліції розводили руками.

– Ми до ворожок ходили. У трьох були, одна з них – ваша колега у Володимирці Галина Тєтєнєва. Всі сказали одне й те саме: тата у живих немає. До його смерті причетна людина, яка працювала у правоохоронних органах, сказали, на яку букву ім’я починається, зріст і вагу тіла… Тільки-от ніхто з них не бачив, де батько знаходиться…

– Це був найтяжчий рік мого життя. Мені Толя часто снився: то живим, то мертвим… Ходила у церкву і тільки про одне просила Господа – щоб допоміг знайти брата.

Тіло знайшли у день народження

Господь почув молитви Лариси Миколаївни на їхній з Анатолієм спільний день народження – 12 вересня. Його знайшли у лісі неподалік від Черевахи місцеві жителі, які пішли по гриби. Це за декілька кілометрів від його хати у Маневичах. Раніше за поліцію на місце примчав син Ігор. Про те, що побачив, спокійно не те що говорити – слухати не можна. На дереві висів підвішений козлик, від якого залишилися шмат хребта і лапа, а під ним лежав чоловік, неподалік валялася рушниця.

– Я зразу опізнав батька по формі черепа, зубах, залишках одягу… Все скидалося на те, що він лупив впольованого козлика, схопило серце, впав і помер. Можливо, ми би і прийняли цю версію, тим більше, що у нього серце барахлило, але є питання. Щоб лупити козлика, має бути ніж. Тенчик (шнурок) з карабінчиком до нього були, а самого ножа не було. Не знайшли і мобільний телефон. Тоді була сира погода, а батько мав звичку замотувати мобільник у целофан і класти у внутрішній карман. Якийсь звір посунути ці речі не міг. А людина швидше б узяла з трупа зброю, ніж ножа. Тому не покидає відчуття, що тіло тата положили туди вже після смерті. Тим більше, що те місце ми прочісували після його зникнення. Та й телефон його зафіксували в зоні дії зовсім не тієї вишки, де знайшли останки…

Оті, здавалося б, незначні деталі не дають спокою ні рідним, ні друзям Анатолія Підопригори: чи своєю смертю помер чоловік?

Сподіваємося, що на ці питання дадуть відповідь у поліції.  

Наталка СЛЮСАР, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • ahiga
    ahiga

    Мене звуть Ахіга Одрі, я живу в штаті Огайо, США, і я щасливо одружуюся з прекрасним і дбайливим чоловіком з трьома дітьми. Різко важлива проблема у моїй родині рік тому, між мною і моїм чоловіком, настільки страшна, що він виніс справу в суд на розлучення. він сказав, що ніколи не хотів залишатися зі мною знову і що він більше не любив мене. Таким чином, він залишив будинок і змусив мене і мої діти пройти через сильні болі. Я спробував всі свої можливі способи повернути його назад через велике прохання, але все безрезультатно. Нарешті він підтвердив, що він прийняв рішення, і він ніколи не хотів знову бачити мене. На одному досідненому вечорі, коли я повернувся з роботи, я зустрів старого мого друга, який попросив мого чоловіка. Я пояснив їй все, тому вона сказала мені, що єдиним способом, яким я можу повернути свого чоловіка, - це відвідати заклинача заклинання, оскільки він дійсно працював і на неї. Навпаки, я ніколи не вірив у заклинання, але у мене не було іншого вибору, ніж слідувати її порадці. Вона дала мені адресу електронної пошти заклинателя, який є '' wiseozizaspiritualhome@gmail.com '' Так що наступного ранку я відправив пошту на адресу, яку вона дала мені, і Заклинатель запевнив мене, що поверну свого чоловіка протягом двох днів. Що дивовижне твердження !! Лол !!! Я ніколи не вірив, тому він говорив зі мною і розповів мені все, що мені потрібно було зробити. Наступного ранку, на диво, мій чоловік, який не називав мене більше року, дав мені дзвінок, щоб повідомити мені, що він повертається . Так чудово вірно? Добре, саме так він повернувся того ж дня з великою кількістю кохання та радості, і він вибачився за свої помилки та за ті болі, які він заподіяв мені і моїм дітям. З цього дня наші відносини були сильнішими, ніж це було раніше. Дякую за допомогу цього великого заклинача. Моя порада для всіх, хто переживає різні завдання, - звернутися до цієї великої людини і, як він зробив для мене, він вирішить всі ваші проблеми. Ви можете надіслати йому пошту через цю адресу електронної пошти. Я пообіцяв йому, що я збираюся розповісти всім світу про свої чудові сили. (wiseozizaspiritualhome@gmail.com), якщо ви перебуваєте в будь-якій ситуації, як це, або у вас є якісь проблеми, пов'язані з "поверненням вашого колишнього не тільки того, що він може вам допомогти 1) отримуйте підтримку у всьому, що ви робите. 2) Заробіть хороші гроші або виграйте лотерею. 3) досягти успіху в бізнесі. 4) духовні проблеми. 5) виграти судову справу. 6) Шукайте свого життя партнера. 7) отримати добре оплачувану роботу. 8) отримати контроль над вашим шлюбом. 9) отримувати заохочення і отримувати залучення від людей. 10) повернути втрачені гроші. (11) зцілює вас від усіх хвороб. як виліковний, так і невиліковний, як і ВІЛ / СНІД, рак, щось взагалі (12) вирішити проблеми вагітності та благословити вас з дітьми. його електронна адреса ще раз (wiseozizaspiritualhome@gmail.com)

    23 січня 2018, 05:52
    Відповісти
  • Saheed
    Saheed

    Чудово: Вауу, я Глорія Мейерс, я хочу поділитися своєю історією життя з тим, як я отримав свого чоловіка, перш за все, я отримав своє щастя назад, я мав на увазі рекламу одного доктора Сахеда в інтернеті про те, як він допомагає жінці повернувши її хлопця, тому я повинен зв'язатися з ним, щоб допомогти мені відновити свій шлюб, мій чоловік залишив мене на 5 років одруження, тому що його сім'я та друзі не люблять мене, і вони просять його отримати ще одну леді, але коли я зв'яжіться з доктором Сахедом за допомогою, він сказав мені розслабитися, що він мені допоможе, д-р Саїд повернув мого чоловіка, який залишив мене 5 років всього за 24 години. Це потужне заклинання, про яке я ніколи не бачив у своєму житті, він повернув мені чоловіка всього за 24 години і сказав мені, що у мене буде власна дитина, сьогодні я маю 1-річну дитину, ця людина прекрасна, у випадку з тими, хто потребує допомоги і хоче з ним зв'язатися, ти може дістатись до нього через: Електронна пошта: saheedtempleofsolution@gmail.com, номер Вієр: +27638836445. Номер додатка: +2349065101630.

    29 травня 2018, 23:34
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися