Суд зобов’язав «WOG» повернути 92 мільйони «Укрзалізниці»
Волинь

Суд зобов’язав «WOG» повернути 92 мільйони «Укрзалізниці»

24 жовтня 2017, 09:03
0
0
Сподобалось?
0

Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду за позовом Національного антикорупційного бюро України до ПАТ «Укрзалізниця» і ТОВ «Вог Аеро Джет» про визнання недійсною додаткової угоди до договору поставки дизельного палива, через яке держпідприємство безпідставно переплатило  92 мільйони гривень. Рішення набуло чинності одразу після оголошення. Воно є правовою підставою для повернення «Укрзалізниці» переплачених коштів.

Зазначена операція через яку, на думку детективів НАБУ, державне підприємство зазнало збитків, досліджується з вересня 2016 року у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах особами філії «Укрзалізниці».

У березні 2016 року ТОВ «Вог Аеро Джет» виграла тендер та уклала з Філією «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» договір поставки дизпалива за економічно вигідною ціною, нижчою за ринкову. Згодом службові особи «Укрзалізниці» та представники фірми тричі (23, 25 і 29 березня) укладали додаткові угоди до даного договору поставки. Цими додатковими угодами службові особи «Укрзалізниці», користуючись нормою закону про можливість підвищення ціни до 10% у випадку її коливання на ринку, кілька разів збільшували вартість палива.

Водночас між другою і третьою додатковою угодою ринкові ціни на пальне не зростали. Як наслідок, закупівельна ціна дизпалива не лише втратила свою економічну вигідність, але й перевищила ринковий рівень, що призвело до спотворення результатів торгів. При цьому три чверті палива «Укрзалізниці» було поставлено саме за цінами, підвищеними на підставі третьої додаткової угоди.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися